Ubio mladiće zbog neplaćenog računa

Izvor: B92, 15.Dec.2010, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio mladiće zbog neplaćenog računa

Beograd -- Pripadnik Vojske Srbije ubio dve i ranio dve osobe u Batajnici, jer nisu platili račun u restoranu njegove supruge.

Dve osobe su ubijene, a dve ranjene u pucnjavi koja se rano jutros dogodila u Batajnici, u motel-restoranu "Sremska noć".

Do nesreće je došlo zbog toga što gosti restorana nisu hteli da plate račun koji su napravili. Ubistva i ranjavanje je počinio Dražen Požar, posle svađe i nakon što je udaren flašom u glavu ispred restorana koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u vlasništvu njegove supruge.

Požar, za koga je postojala informacija da je pripadnik Vojnobezbednosne agencije, kako saopštava vojska, nije radio u VBA, već u Centru za usavršavanje kadrova Vojne službe bezbednosti. Njemu je određen policijski pritvor od 48 sati.

Rasprava a potom i tuča sa suprugom vlasnice restorana oko neplaćenog računa završila se kobno po dvojicu mladića.

Šestorica mladića koji su bili gosti restorana krenuli su ka izlazu. Dražen Požar tada je zahtevao da plate račun od nekoliko hiljada dinara koji su napravili, a kada su ovi to odbili došlo je do svađe i tuče u kojoj je vlasnik povređen.

Oni su posle tuče pokušali da sa još trojicom prijatelja pobegnu, ali su posle 30-ak metara kolima upali u kanal. Dražen Požar tada je izvadio pištolj i zapucao.

Poginuli su Pavle Stanišić (23) i Zdravko Lučić (21). Ranjeni su Stanišićev brat Nikola, kao i Bogdan D. (21), koji nisu životno ugroženi.

Mladića koji je ostao nepovređen policija je privela, dok je jedan u bekstvu.

Dražen Požar koji je aktivni pripadnik Vojske Srbije sam je pozvao policiju.

Sinoćnja nesreća pokrenula je pitanje na koji način se vrši odabir kadrova koji rade u vojnim organima i da li ta lica prolaze psihološke i zdravstvene testove.

Za prijem u Vojsku Srbije i Vojno-bezbednosnu agenciju (VBA) postoje veoma strogi kriterijumi, koji podrazumevaju zdravstvene, prihološke preglede i bezbednosne provere.

Međutim, psihijatar Alek Vučo kaže za B92 da je da to ne može dati realnu sliku o načinu reagovanja neke osobe na stres.

Za Dražena Požara tvrdi se da radi u Vojno-bezbednosnoj agenciji. Međutim Ministarstvo odbrane saopštilo je da major Požar nikada nije radio u toj agenciji, već u bivšem Centru za usavršavanje kadrova Vojne službe bezbednosti.

Po rasformiranju centra, on je raspoređen u 2. Brigadu kopnene vojske u Kraljevu. Od tada je na bolovanju i podneo je zahtev za prestanak vojne službe. Rođen je 1971. godine u Sarajevu, a u Vojsci Srbije je od 1995. godine.

Kako je za B92 potvrđeno u policiji, ubijeni i ranjeni mladići, od ranije su poznati po nasilničkom ponašanju.

Skoro 200 intervencija

U proteklih 15-tak časova Hitna pomoć je u Beogradu obavila 193 intervencije izjavila je portparoka te zdravstvene službe dr Nada Macura.

Dogodio se čitav niz incidenata. Ispred indijske ambasade povređen je policajac kada mu je, po izveštavanju dnevne štampe, slučajno opalio pištolj.

Sinoć je u saobraćajnoj nesreći poginuo instruktor vožnje. Žensku osobu je u Pinosavi pregazio kamion. Brankov most bio je sinoć zatvoren zbog lažne dojave o podmetnutoj bombi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.