U Zagrebu uhapšen blizak saradnik Joce Amsterdama

Izvor: Blic, 28.Dec.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zagrebu uhapšen blizak saradnik Joce Amsterdama

Zagrebački Županijski sud odredio je ekstradicioni pritvor Aleksandru Pejiću (45), bivšem bliskom saradniku Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, javili su danas mediji u regionu.

Pejić je uhapšen u petak na zagrebačkom aerodromu, na osnovu međunarodne poternice Srbije, koja je raspisana pre nekoliko godina, ali je u Hrvatskoj na snagu stupila tek 16. novembra ove godine, prenela je Srna.

Zbog toga je Pejić i uhapšen prilikom carinske kontrole po dolasku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Amsterdama.

Hrvatski "Novi list" saznaje da je za Pejićem raspisana poternica zbog poslova sa drogom, u koje je bio uključen i dok je sarađivao sa Jocićem.

S Jocom Amsterdamom je Pejić navodno počeo da sarađuje početkom devedesetih, kada je bio njegov vozač i, kako prenosi hrvatski portal index.hr, sudelovao u švercu droge iz Bugarske u Srbiju.

Prema saznanjima hrvatskih medija, on se usprotivio izručenju Srbiji, ali odluku o tome da li će biti izručen biće donesena u nastavku postupka. Pejić, pored državljanstva Srbije, ima i državljanstvo BiH i holandski pasoš.

Joca Amsterdam je u zatvoru u Srbiji gde čeka rasplet suđenja za atentat na vlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ivu Pukanića.

U međuvremenu je u Beogradu osuđen na 15 godina zatvora zbog podsticanja na ubistvo Gorana Marjanovića.

Povezane vesti: Nastavak suđenja Jociću za ubistvo Pukanića Stigla žalba Božidara Vučurevića u Apelacioni sud Sanaderu poslanička plata od 16.000 kuna Vučureviću produžen pritvor do 40 dana Sutra nastavak suđenja Jociću za ubistvo Pukanića

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZG: U pritvoru Jocićev saradnik

Izvor: B92, 28.Dec.2011

Zagreb -- Zagrebački Županijski sud odredio je ekstradicioni pritvor Aleksandru Pejiću (45), bivšem bliskom saradniku Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam...Pejić je uhapšen u petak na zagrebačkom aerodromu, na osnovu međunarodne poternice Srbije, koja je raspisana pre nekoliko godina,...

Nastavak na B92...

Jocićev saradnik u ekstradicionom pritvoru u Zagrebu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2011

Zagrebački Županijski sud odredio je ekstradicioni pritvor Aleksandru Pejiću (45), bivšem bliskom saradniku Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam. Pejić je uhapšen u petak na zagrebačkom aerodromu, na osnovu međunarodne poternice Srbije, koja je raspisana pre nekoliko godina, ali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U Zagrebu uhapšen bliski saradnik Sretena Jocića

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2011, 00:07

U Zagrebu je na osnovu međunarodne poternice Srbije uhapšen 45-godišnji Aleksandar Pejić, navodno bliski saradnik Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, objavili su večeras hrvatski mediji...Pejić je uhapšen na zagrebačkom aerodoromu u petak prošle sedmice, a u Zagreb je stigao iz Amsterdama....

Nastavak na Vesti-online.com...

Uhapšen bliski saradnik Sretena Jocića

Izvor: NaDlanu.com, 29.Dec.2011

U Zagrebu je na osnovu međunarodne poternice Srbije uhapšen 45-godišnji Aleksandar Pejić, bliski saradnik Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, objavili su hrvatski mediji...Pejić je uhapšen na zagrebačkom aerodoromu u petak prošle sedmice, a u Zagreb je stigao iz Amsterdama. U međuvremenu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.