U Legijinoj ćeliji pronađeni detonatori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Legijinoj ćeliji pronađeni detonatori

BEOGRAD -

U ćeliji osuđenika Milorada Ulemeka Legije pre nekoliko meseci pronađena su dva detonirajuća štapina u hemijskim olovkama, a tu informaciju potvrdila je ministarka pravde Snežana Malović za RTS.

Pre nekoliko meseci, operativnim radom i pojačanim stepenom bezbednosti u svim ustanovama Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, došlo se do informacija koje su ukazivale da se u ćeliji Ulemeka, koji je tada bio u beogradskom Centralnom zatvoru, nalaze detonirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << štapini.

Pretresom Ulemekove ćelije su u nekim među velikim brojem hemijskih olovaka, pronađena dva detonirajuća štapina.

Međutim, načelnik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović nije želeo da za RTS komentariše ta saznanja.

Ovaj podatak sakriven je od javnosti, kako je rečeno, da bi se ušlo u trag osobama koje su Ulemeku dostavile eksplozivne štapine.

To je već drugi put da je kod Ulemeka pronađeno sredstvo koje bi moglo da mu posluži u slučaju bekstva.

Početkom prošle godine među knjigama u Ulemekovoj ćeliji pronađen je plastični pištolj vrlo sličan "koltu".

Istragom, koja je obuhvatila i pregledanje video zapisa ulaska u zgradu zatvora, utvrđene su teže povrede u radu 11 pripadnika službe obezbeđenja u tom zatvoru, ali ne i ko je Ulemeku dao plastični pištolj.

Ulemek, koji služi kaznu zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, u međuvremenu je premešten u specijalni zatvor u Požarevcu, koji ima najsavremenije obezbeđenje.

Ulemek je maja 2007. osuđen na po 40 godina za učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003, i nekadašnjeg predsednika Srbije Ivana Stambolića 2000-te. Ulemek je osuđen i na 15 godina robije za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000-te.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.