Izvor: Blic, 09.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titovom unuku određen pritvor

Krivično-vanpretresno veće Okružnog suda u Beogradu odredilo je pritvor Edvardu Brozu, pošto se okrivljeni nije odazvao na više glavnih pretresa, a postoje i okolnosti koje ukazuju da se krije, izjavila je danas portparol tog suda Ivana Ramić.

Ona je podsetila da se Broz, koji je optužen za izazivanje saobraćane nesreće 1992. godine, nije pojavio na više glavnih pretresa, a da su se pozivi sudu vraćali uz naznaku da je odseljen sa adrese na kojoj je prijavio boravište. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zbog svega navedenog, krivično-vapretresno veće utvrdilo je da postoje razlozi da se Edvardu Bozu - unuku predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, odredi pritvor radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, objasnila je Ramićeva.

Podsetivši da je Broz uhapšen 20. janura ove godine, kada mu je rešenjem istražnog sudije određen pritvor, Ramićeva je ukazala da je okrivljeni pušten da se brani sa slobode 24. januara uz obavezu da se svakih 15 dana javlja postupajućem sudiji. Ona je dodala da je Brozu tada oduzeta i putna isprava, putovnica Hrvatske, a izrečena mu je i mera zabrane napuštanja boravišta, dodala je Ramićeva.

"Pošto se okrivljeni nije pojavio na više pretresa, 27. maja, 18. juna i 17. septembra, a sud je od Pošte dobijao izveštaje da je odseljen sa prijavljene adrese boravišta, krivično-vanpretresno veće Okružnog suda u Beogradu prihvatilo je predlog Okružnog tužilaštva i odredilo mu pritvor", objasnila je Ramićeva.

Okružno tužilaštvo tereti Broza za "teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtim ishodom", pošto je vožnjom u alkoholisanom stanju, 20. avgusta 1992. godine, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao njegov prijatelj Gojko Popović. Tokom postupka veštaci su utvrdili da je u trenutku udesa Broz imao 2,05 promila alkohola u krvi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Titov unuk mora u pritvor

Izvor: Mondo, 09.Okt.2008

Krivično-vanpretresno veće Okružnog suda u Beogradu odredilo je pritvor Edvardu Brozu, Titovom unuku jer se nije odazvao na više glavnih sudskih pretresa.

Nastavak na Mondo...

Titov unuk u bekstvu

Izvor: Politika, 09.Okt.2008

Zbog sumnje da se Edvard Broz, unuk Josipa Broza Tita, krije, jer se nije odazvao na više glavnih pretresa, Krivično-vanpretresno veće Okružnog suda u Beogradu odredilo mu je juče pritvor. To znači da će se Edvard Broz, čim bude otkriven, naći iza rešetaka...Prema rečima Ivane Ramić, portparola...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.