Izvor: S media, 01.Apr.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA: Preminula starica kojoj su izvađene oči u Knjaževcu

Olga Cvetković (83), štićenica Gerontološkog centra u Knjaževcu kojoj su 11. marta, pod zasad još nerazjašnjenim okolnostima, iskopane oči i polomljeno šest rebara, izdahnula je 29. marta u Kliničkom centru u Nišu.

Starica je preminula nekoliko dana nakon što je obelodanjeno da je za sve što joj se dogodilo u izjavi policiji optužila dežurnu medicinsku sestru.

Nakon što se dogodio stravični >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << incident, Olga je operisana. Lekari su tada konstatovali da će ostati slepa, ali da je njeno zdravstveno stanje takvo da može da bude otpuštena na kućno lečenje.

Da ne bi bila izložena opasnosti, na prvo previjanje je bila prevezena do Zaječara, ali je po nalogu lekara 29. marta morala na kontrolu u Niš. Samo dva-tri sata po dopremanju u Klinički centar Olga je umrla.

Postoji sumnja da je njenoj smrti kumovalo truckanje u sanitetu, što je možda dovelo do toga da je neko polomljeno rebro probilo plućno krilo! Ipak, tek nakon obdukcije biće poznati uzroci staričine smrti", kaže izvor "Kurira".

Zbog sumnje da je teško povredila Olgu Cvetković, istražni sudija je odredio pritvor B. T. (76), takođe štićenici Centra.

(Kurir)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula starica kojoj su iskopali oči

Izvor: JužneVesti.com, 01.Apr.2013

Korisnica Gerontološkog centra u Knjaževcu Olga Cvetković (83) kojoj je 11. marta za sada nepoznata osoba iskopala oba oka i polomila šest rebara, preminula je 29. marta u Nišu. 

Nastavak na JužneVesti.com...

Knjaževac: Sahranjena starica Olga Cvetković

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2013

STARICA Olga Cvetković (83), koja je od posledica povređivanja u Gerontološkom centru u Knjaževcu, preminula u Kliničko-bolničkom centru u Nišu, sahranjena je u ponedeljak u knjaževačkom selu Novo Korito. Obdukcija tela je, kako kažu u ovom centru, obavljena, i zasad nisu poznati tačni uzroci...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.