Sutra sastanak sudija Haškog suda i regiona

Izvor: Blic, 16.Jan.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sastanak sudija Haškog suda i regiona

ZAGREB - Projekt "Pravda i ratni zločini" u Hrvatskoj sutra u Zagrebu organizuje sastanak sudija Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji i sudija iz regiona.

Takav skup se prvi put održava u Zagrebu, a organizuje ga "Pravosudni projekt za ratne zločine", koji finansira EU pod vodstvom OEBS-a.

Sudije međunarodnog suda Fausto Pokar i Karmel A. Agius pridružiće se sudijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz regiona da bi razmenili iskustva u suđenju u predmetima ratnih zločina.

Projekat "Pravda i ratni zločini" koji finansira Evropska unija, je regionalan, a vredan je četiri miliona evra. Sprovodi ga Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u partnerstvu s Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji, Međuregionalnim institutom za istraživanje zločina i pravde i terenskim operacijama OEBS-a.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta pravnih stručnjaka regiona za rešavanje kompleksnih predmeta ratnih zločina.

Osim uvodnog dela, sastanak je zatvoren za javnost.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Progon ratnih zločina i po zatvaranju Tribunala

Izvor: NaDlanu.com, 17.Jan.2011, 14:25

ZAGREB, 17. januara 2011. (Beta) - Sudija Haškog tribunala Fausto Pocar rekao je u ponedeljak u Zagrebu da nakon raspuštanja tog suda osnovni zadatak država regiona ostaje procesuiranje ratnih zločina. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Hag: Posle 2013. sudićete sami

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2011

Haški sud će 2013. godine prestati sa radom, pa procesuranje ratnih zločina ostaje primarni zadatak nacionalnih država, koje su već dokazale da su sposobne da vode procese za zločine povezane sa ratovima devedesetih godina prošlog veka, izjavio je sudija Haškog suda Fausto Pokar..."Nacionalna...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.