Sutra nastavak sudjenja Karadžiću i Stanišiću

Izvor: S media, 27.Jun.2011, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak sudjenja Karadžiću i Stanišiću

Sudjenje Radovanu Karadžiću i Jovici Stanišiću nastavlja se sutra. Oni su optuženi za tločine nad civilnim stanovništvom.

Pred Tribunalom u Hagu sutra će se nastaviti sudjenja bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i nekadašnjem načelniku Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću.

Na sudjenju Karadžiću, optuženom za genocid nad nesrbima u BiH, iskaz će kao svedok optužbe dati Milorad Davidović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji je, kao pripadnik Saveznog sekretarijata za unutrašnje poslove, službovao u BiH početkom rata, s proleća 1992.

Mladicevoj odbrani zabrana otkrivanja informacija

Telohratitelj: Karadžić bio u Srebrenici u avgustu 1995.

Karadžićima deblokirani bankovni računi

Prema sažetku izjave koju je dao tužilaštvu, Davidović će svedočiti o organizovanom naoružavanju bosanskih Srba i progonu nesrba i drugim zločinima koje su u to vreme činile srpske paravojne snage.

Karadžić je optužen za progon Muslimana i Hrvata iz 20 opština širom BiH; genocid u Srebrenici i još osam bosanskih opština; terorisanje civila u Sarajevu kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i za uzimanje osoblja UN za taoce.

U nastavku sudjenja Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću zvanom Frenki, sudije će sutra saslušati novog svedoka Stanišićeve odbrane.

Prošle nedelje je iskaz prvog svedoka odbrane bio zatvoren za javnost što je najviša nivo zaštite identiteta svedoka u praksi Tribunala.

Stanišić i Simatović su optuženi za zločine nad Hrvatima i Muslimanima tokom sukoba u Hrvatskoj i BiH 1991-95. godine.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davidović nastavlja svjedočenje na suđenju Karadžiću

Izvor: Cafe.ba, 28.Jun.2011, 10:22

Suđenje nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske RS Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu biće nastavljeno danas svjedočenjem Milorada Davidovića, bivšeg inspektora u Saveznom MUP-u Jugoslavije.

Nastavak na Cafe.ba...

Davidović: Nije bilo potrebe za intervencijom sa strane

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2011

HAG - Svjedok tužilaštva Haškog tribunala Milorad Davidović rekao je danas na suđenju nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da "u aprilu 1992. godine Srbi u Bijeljini nisu bili u toj mjeri ugroženi da bi moralo da se interveniše sa strane".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Insajder o udruženom protjerivanju nesrpskog stanovništva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jun.2011

Na suđenju bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću svjedočio je Milorad Davidović, predratni načelnik Sekretarijata unutarnjih poslova u Bijeljini.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.