Šljivančanin pušten iz zatvora, stigao u Beograd

Izvor: Studio B, 07.Jul.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šljivančanin pušten iz zatvora, stigao u Beograd

Bivši oficir Jugoslovenske narodne armije Veselin Šljivančanin stigao je u Beograd redovonom linijom JAT-a pošto je danas pušten na prevremenu slobodu.

Odlukom predsednika Haškog tribunala od 5. jula Šljivančanin je pušten iz pritvora u Ševeningenu na prevremenu slobodu pošto je izdržao dve trećine kazne od 10 godina zatvora, rekao je njegov branilac Novak Lukić.

Šljivančaninu je u kaznu uračunato vreme koje je proveo u pritvoru haškog tribunala >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Ševeningenu, nešto više od sedam godina.

Član takozvane "vukovarske trojke" najpre je bio osuđen na pet godina zatvora zbog pomaganja u zločinima počinjenim nad hrvatskim zarobljenicima na Ovčari kod Vukovara 1991. godine.

Žalbeno veće Tribunala potom je tu presudu preinačilo i pravosnažno ga osudilo na 17 godina zatvora.

U revizionom postupku koji je pokrenula njegova odbrana, Šljivančaninu je kazna smanjena na 10 godina zatvora.

Šljivančanin je uhapšen i izručen Haškom tribunalu u junu 2003. godine.

Odslužio je gotovo osam godina, pošto je u kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.