Ranjen pljačkaš

Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjen pljačkaš

BEOGRAD - U međusobnom vatrenom okršaju juče oko 13.40 časova lakše je povređen vlasnik zlatarske radnje „Zlatar 1969“ Marko Cvetković (33), dok je zasad neidentifikovani razbojnik zadobio teže povrede pri pokušaju pljačke te radnje u Bulevaru kralja Aleksandra broj 230 u Beogradu.

Kako saznajemo, nepoznati pljačkaš uleteo je u zlataru i pri pokušaju pljačke hicem iz pištolja ranio Cvetkovića u desnu nogu. Vlasnik radnje uzvratio je pljačkašu ispalivši više hitaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u njegovom pravcu.

Sa Cvetkovićem je u zlatari bio i njegov brat, koji je odmah istrčao iz radnje i o događaju obavestio komšiju Dejana V, vlasnika restorana „Sveti Nikola“. Dejan V. je ranjenog mladića privatnim vozilom prevezao u Kliničko-bolnički centar Zvezdara, dok je povređeni razbojnik kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde je odmah i operisan. Pljačkaš kod sebe nije imao nikakva dokumenta, što je policiji otežalo utvrđivanje njegovog identiteta.

Kako saznajemo, pretpostavlja se da je Cvetković pucao iz revolvera marke „magnum“, koji je registrovan na zlatarsku radnju.

„Nisam čuo pucnjavu, ali su mi rekli da je Marko, Srećkov sin, lakše povređen, dok je pljačkaš, valjda, zadobio teže povrede i teško da će preživeti. Kako je došlo do pucnjave, to niko ne zna. Priča se da je prvo pucao razbojnik, a kada je pokušao da pobegne, Marko je tada, navodno, pucao u pljačkaša. Međutim, šta se tamo stvarno dogodilo utvrdiće policija“, rekao je komšija iz radnje koja se nalazi nedaleko od zlatare.

Prema njegovim rečima, razbojnik je krupan, visok, plave kose, starosti oko 30 godina.

Na lice mesta ubrzo je došao i otac ranjenog mladića Srećko Cvetković, koji nije želeo da daje izjave za medije.

„Srećko je u penziji već četiri godine, a na mesto vlasnika zlatare došao je njegov sin Marko. I pre nekoliko godina Srećkova radnja bila je na meti razbojnika, ali ih je on, kao nekadašnji bokser, ‘nokautirao’ i sprečio u toj nameri“, dodao je komšija.

Veliki broj policajaca obezbedio je lice mesta, a okupio se i veći broj znatiželjnih prolaznika. Policajci su sa mesta vatrenog obračuna uzeli otiske kako bi utvrdili sve okolnosti u vezi sa nesvakidašnjim događajem.

Kako saznajemo, Marko Cvetković je zadobio lakše povrede desne slabine. Pljačkaš je prošao mnogo teže jer je ranjen u leđa. Kako saznajemo, zadobio je dve ustrelne rane ispod levog pazuha. Zasada nisu poznate informacije o ozbiljnosti povreda, kao ni to da li je životno ugrožen.

Kako nezvanično saznajemo, policija pretpostavlja da je reč o osobi koja je ranije više puta osuđivana zbog razbojništva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.