REKORDNA ZAPLENA DROGE NA PRELAZU BAJAKOVO

Izvor: Kurir, 13.Avg.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKORDNA ZAPLENA DROGE NA PRELAZU BAJAKOVO

BAJAKOVO - Hrvatska policija je na prelazu Bajakovo, na granici sa Srbijom, zaplenila gotovo 90 kilograma heroina i više od 1.000 paklica cigareta što je do sada najveća zaplena droge na tom prelazu, javila je Hina.

Hrvatska policija je u prtljažniku kombija koji je vozio 44-godisnji holandski državljanin turskog porekla, našla 88,6 kilograma heroina, 1.000 paklica cigareta marke "marlboro" i 180 paklica "danhil" (Dunhill).

Reč je o do sada najvećoj zapleni droge na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << području Policijske uprave vukovarsko-sremske i graničnog prelaza Bajakovo, rekao je načelnik te uprave Stipica Kuna. Policija je drogu pronašla pri redovnoj kontroli, a taj Holanđanin je na granični prelaz došao jutros oko dva sata.

Droga i cigarete nalazili su se u putnim torbama zajedno s ostalim stvarima tog Holanđanina koji je iz Turske putovao za Holandiju u pratnji supruge i troje maloletne dece. Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na gotovo 3,8 miliona evra, a cigareta na 3.700 evra. Od 2003. do 2009. godine na području PU vukovarsko-sremske zaplenjeno je ukupno 271,5 kilograma heroina, 87,5 kilograma marihuane i 140 kilograma hasisa, rekao je Kuna.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.