Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor radnicima Gradske uprave Novog Pazara

Više javno tužilaštvo produžilo je pritvor za još trideset dana radnicima Gradske uprave Novog Pazara D.D. i D.R. koji su osumnjičeni da su proneverili i oštetili budžete Grada i Republike Srbije za oko 18 miliona dinara.

Pritvor koji im je istekao 9. avgusta, produžen je zbog straha da bi boravkom na slobodi ometali postupak, uticali na svedoke, eventualne saučesnike ili prikrivače.

Kako nam je rečeno u Tužilaštvu, istraga o ovoj proneveri se nastavlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a u sklopu nje će biti angažovani ekonomski eksperti koji će utvrditi za koliko su oštećeni budžeti Novog Pazara i Srbije, odnosno da li je suma od 18 miliona dinara veća.

D.D. i D.R. se sumnjiče da su od 25. marta 2013. godine do 17. juna ove zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanje službene isprave protivpravno prisvojili 12.690.255 dinara, 3.233.820 dinara iz budžeta Republike Srbije i 9.456.435 dinara iz budžeta Novog Pazara.

Pored toga, osumnjičenom D.D. se stavlja na teret da je od početka 2010. godine do 25. marta 2013. proneverio novac koji mu je bio poveren u službi.

Deo novca koji mu je bio poveren u službi D.D. je zadržavao za sebe, na taj način protivpravno prisvojivši 5.290.135 dinara.

D.D. i D.R. se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, a pored tih krivičnih dela, D.D. je osumnjičen i za proneveru.

Za ta krivična dela zaprećena je kazna zatvora preko deset godina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.