Produžen pritvor osumnjičenim za proneveru

Izvor: Akter, 12.Avg.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor osumnjičenim za proneveru

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru produžilo je za još mesec dana pritvor D.R. i D.D. koji su osumnjičeni da su oštetili budžete Srbije i Novog Pazara za oko 18 miliona dinara

Njima je pritvor istekao 9. avgusta, a produžen je uz obrazloženje da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke, eventualne saučesnike ili prikrivače, i tako ometali istražni postupak.

"U međuvremenu se istraga nastavlja, saslušavaju se svedoci, a angažovaćemo i ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << stučnjake koji će utvrditi da li su osumnjičeni proneverili 18 miliona dinara ili su republički i gradski budžeti oštećeni za veći iznos", rečeno je danas u novopazarskom Višem javnom tužilaštvu.

Prema navodima tužilaštva, dvojica osumnjičenih su od 25. marta 2013. godine do 17. juna ove godine zloupotrebom službenog položaja i službenih isprava prisvojili 12.690.255 dinara, odnosno oko 3,2 miliona dinara iz budžeta Srbije i 9,4 miliona dinara grada Novog Pazara.

Osumnjičenom D.D. stavlja se na teret i da je od početka 2010. godine do 25. marta 2013. proneverio novac koji mu je bio poveren u službi i za sebe zadržao 5,290.135 dinara, navelo je Tužilaštvo ranije.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je juče na konferenciji za novinare da unutrašnja komisija Gradske uprave nije otkrila ništa novo u vezi tog slučaja i da sva dosadašnja saznanja ukazuju na to da su D.D. i D.R. jedini umešani u proneveru.

"Svi koji su zloupotrebili položaj treba da budu uhapšeni i da im se sudi. Nama odgovara da se ceo slučaj rasvetli i ako se otkrije da je još neko učestvovao i taj će proći kao ova dvojica", rekao je Mahmutović.

D.D. i D.R. se terete za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, a pored tih krivičnih dela, D.D. je osumnjičen i za proneveru. Za ta krivična dela zaprećena je kazna zatvora duža od deset godina.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen pritvor radnicima Gradske uprave Novog Pazara

Izvor: Blic, 12.Avg.2015

Više javno tužilaštvo produžilo je pritvor za još trideset dana radnicima Gradske uprave Novog Pazara D.D. i D.R. koji su osumnjičeni da su proneverili i oštetili budžete Grada i Republike Srbije za oko 18 miliona dinara...Pritvor koji im je istekao 9. avgusta, produžen je zbog straha da bi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.