Požar u podnožju Suve planine, gori 10 hektara šume

Izvor: RTS, 03.Nov.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u podnožju Suve planine, gori 10 hektara šume

Oko 10 hektara hrastove i cerove šume i niskog rastinja zahvaćeno je požarom koji od jutros gori u podnožju Suve planine, u blizini zaplanjskog sela Miljkovac u opštini Gadžin Han.
Vatrogasci su čitavog dana pokušavali da lokalizuju požar, ali se vatra zbog vetra i suvog rastinja i šuma brzo širila, kaže za RTS predsednica opštine Gadžin Han Marija Cvetković. Prethodnih dana aktivni su bili požari >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Staroj planini i u Pčinjskom okrugu.

U gašenju požara kod sela Miljkovac je učestvovalo 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila, ali zbog nepristupačnosti terena vozila nisu mogla da priđu, pa je požar gašen ručno.
Vatra za sada ne ugrožava obližnja naselja.
Gašenje požara nastaviće se rano ujutru, a ukoliko ne bude dalo rezultate, zatražiće se angažovanje ruskog aviona "iljušin", kaže Marija Cvetković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lokalizovan požar na Staroj planini

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 09:42

Kako javlja reporter RTS-a lokalizovan je požar na Staroj planini. Požar je u nedelju zahvatio i podnožje Suve planine, u blizini zaplanjskog sela Miljkovca. Gorelo je 10 hektara šume i niskog rastinja. . Požar na Staroj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.