Posle hapšenja policajaca, advokata i lekara - MUP podneo prijave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle hapšenja policajaca, advokata i lekara - MUP podneo prijave

BEOGRAD - MUP Srbije dostavio je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv deset osoba, među kojima su dva advokata, tri policijska službenika i doktorka, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Precizirano je da će Specijalno tužilaštvo postupati po toj prijavi, odnosno da će raditi na slučaju. O daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Koordiniranom višemesečnom akcijom MUP-a Srbije i Specijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tužilaštva uhapšena je desetočlana grupa advokata, lekara i policijskih službenika, pod sumnjom da su izvršili krivično delo zločinačkog udruživanja radi sticanja protivpravne materijalne koristi.

Nakon hapšenja, mera policijskog zadržavanja, od 48 sati, određena je advokatima iz Beograda Nebojši Pavloviću (62) i Slavoljubu Mitroviću (51) i policijskim službenicima Jugoslavu Kovačeviću (35), Nataši Kovačević (35) i Žiki Živkoviću (35).

Zadržavanje je određeno i dr Mirjani Tomović (53) iz Beograda i, kako se navodi, klijentima Ljiljani Purić (55), Snežani Boroti (29) i Vladanu Todosijeviću (46), svi iz Beograda, kao i Drašku Kojoviću (32) iz Kragujevca.

Advokati Pavlović i Mitrović su, kako je saopštio MUP, osumnjičeni da su od 2007. godine do danas u Beogradu organizovali kriminalnu grupu koja je, kako se sumnja, izvršila više teških krivičnih dela primanja i davanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

Kako se očekuje, privedeni će tokom policijskog pritvora biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.