Policajci i poreska inspektorka uhapšeni zbog mita

Izvor: Politika, 22.Okt.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci i poreska inspektorka uhapšeni zbog mita

Službenici PS Stari grad sumnjiče se da su uzeli 5.900 evra da ne bi podnosili krivičnu prijavu. – Poreska inspektorka se tereti da je tražila 1.000 evra da ne bi sankcionisla rad na crno u kafiću i auto-perionici

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole policije su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili policijske službenike Policijske stanice Stari grad M.P. i S.F. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, a advokatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pripravnika I.R.J. zbog pomaganja u primanju mita, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Oni se terete da su, uz posredovanje I.R.J. u dva navrata - 2. jula 2015. godine i 21. oktobra ove godine - od oštećenog primili 900 odnosno 5.000 evra kako ne bi podneli krivične prijave protiv osobe za koju se sumnja da je izvršila krivična dela falsifikovanje isprave i posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Ubrzo nakon što je oštećeni advokatskoj pripravnici predao traženi novac, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole policije su osumnjičene uhapsili i odredili im zadržavanje do 48 sati”, navodi se u saopštenju.

U odvojenoj akciji, policija je uhapsila poresku inspektorku K.M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, sumnja se da je krivično delo izvršila tako što je prilikom terenske kontrole jedne firme sa sedištem u Novom Beogradu, sprovedene od 13. do 16. oktobra ove godine, u svojstvu službenog lica Poreske uprave Ministarstva finansija, u svojim službenim prostorijama od faktičkog vlasnika tražila 1.000 evra kako ne bi izrekla odgovarajuće sankcije za uočene nepravilnosti u poslovanju firme koje je pritom unela u zapisnik o izvršenoj kontroli.

Prilikom kontrole u kafiću i auto-perionici, u vlasništvu ove firme, zatečena su dva radnika sa kojima nije bio zaključen ugovor o radnom angažovanju, niti su prijavljeni nadležnoj organizaciji obaveznog socijalnog osiguranja. Primopredaja novca je izvršena u večernjim časovima 21. oktobra, u jednoj ulici u Zemunu, navodi se u saopštenju MUP-a uz koje su medijima prosleđene i fotografije zaplenjenog novca – traženog mita zbog kojeg je poreska inspektorka uhapšena.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Pripadnici policije uhapšeni zbog primanja mita

Izvor: Studio B, 22.Okt.2015

Pripadnici MUP-a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike stanice Stari Grad M.P. i S.F, zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, a advokatskog pripravnika I. R.J. zbog pomaganja u primanju mita. ..Kako je saopštio MUP, oni se terete da su...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.