Pokrajinski budžet u 2015. manji za 3,6 odsto

Izvor: Radio 021, 12.Dec.2014, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinski budžet u 2015. manji za 3,6 odsto

Pokrajinska vlada utvrdila je večeras Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu za 2015. godinu, prema kojoj budžet Vojvodine u 2015. godini treba da iznosi 62,33 milijarde dinara.

Predloženi budžet za 2015. godinu manji je za 2,3 milijarde dinara ili oko 3,6 odsto od budžeta u 2014. godini, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Objašnjava se da je to posledica značajnog smanjenja iznosa transfernih sredstava za plate zaposlenih u obrazovanju zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << primene zakona o smanjenju zarada, dok ostali izvori finansiranja Vojvodine imaju stabilno kretanje, uz umeren rast.

Izdvajanja koja su planirana kao direktna kapitalna ulaganja ili kao podrška opštinama i drugim institucijama u Vojvodini, veća su od 15 milijardi dinara.

U saopštenju piše da će 2015. godine zaduženje pokrajinskog budžeta biti smanjeno za više od 100 miliona dinara. Zaduživanje od 2,08 milijardi dinara je namenjeno za opremanje zdravstvenih instituta u Sremskoj Kamenici, a deficit je u potpunosti pokriven iz ušteda, piše u saopštenju.

Objašnjava se da je budžet za 2015. godinu prvi put predložen po programskom modelu što je obaveza propisana Zakonom o budžetskom sistemu.

Pokrajinska vlada utvrdila je danas i predloge dve odluke pokrajinske skupštine kojima se Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine transformiše u Upravu za kapitalna ulaganja Vojvodine, kao direktnog korisnika budžetskih sredstava.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.