Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora JP Putevi Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora JP Putevi Srbije

BEOGRAD - Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora "JP Putevi Srbija" Branka Jocića zbog sumnje da je falsifikovao službene isprave i prekoračio budžet ovog javnog preduzeća za 200 miliona evra, izjavila je tužilac Gordana Čolić.

"U roku od 15 dana Jocić i njegovi branioci imaju pravo da stave prigovore na optužnicu posle čega će krivično vanpretresno veće suda odlučiti da li će ona ostati pravosnažna", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << precizirala je Čolićeva u izjavi Tanjugu.

"Za falsifikovanje službene isprave zaprećena je kazna do pet godina, a za prekoračenje budžetskih sredstva do jedne godine", rekla je ona.

Bivši direktor je osumnjičen da je falsifikovanjem dokumentacije umanjio ukupan iznos potrošenih sredstava u 2004. za oko 12,5 miliona evra, u 2005. za oko 86 miliona, a da je u 2006. budžet Puteva Srbije "probio" za 100 miliona.

Budžetom za 2006. bilo je predviđeno trošenje 34,5 milijardi dinara, ali je potrošeno 36 milijardi.

Jocić se tereti da je lažno umanjio utrošeni iznos za 2,03 milijardi dinara, čime je prkoračio dozvoljeni „minus" od milion dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.