Optužen bivši direktor Puteva Srbije

Izvor: RTS, 21.Feb.2009, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužen bivši direktor "Puteva Srbije"

Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora "JP Putevi Srbija" Branka Jocića, zbog sumnje da je falsifikovao službene isprave i oštetio budžet preduzeća za 200 miliona evra.

Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora "JP Putevi Srbija" Branka Jocića, zbog sumnje da je falsifikovao službene isprave i oštetio budžet preduzeća za 200 miliona evra, izjavila je tužilac Gordana Čolić.

"U roku od 15 dana Jocić i njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << branioci imaju pravo da stave prigovore na optužnicu, posle čega će krivično vanpretresno veće suda odlučiti da li će ona ostati pravosnažna", rekla je Čolićeva.

"Kazna za falsifikovanje službene isprave je do pet godina, a za prekoračenje budžetskih sredstva do jedne godine", rekla je Čolićeva.

Bivši direktor "JP Putevi Srbije" je osumnjičen da je falsifikovanjem dokumentacije umanjio ukupan iznos potrošenih sredstava u 2004. godini za oko 12,5 miliona evra, u 2005. godini za oko 86 miliona, a da je u 2006. godini budžet "Puteva Srbije" probio za 100 miliona.

Budžetom za 2006. bilo je predviđeno trošenje 34,5 milijardi dinara, ali je potrošeno 36 milijardi.

Jocić se tereti da je lažno umanjio utrošeni iznos za 2,03 milijardi dinara, čime je prekoračio dozvoljeni minus od milion dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.