Optuženi negirali umešanost u ubistvo Pukanića

Izvor: RTS, 22.Apr.2010, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi negirali umešanost u ubistvo Pukanića

U nastavku suđenja za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića pred Specijalnim sudom, optuženi Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović rekli su da nisu umešani u zločin.

Optuženi Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović negirali su danas pred Specijalnim sudom u Beogradu krivicu za umešanost u ubistvo vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, u Zagrebu, 23. oktobra 2008. godine.

Milovanović nije želeo detaljnije da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjašnjava o optužnici jer, kako je rekao, nije imao uvid u sve spise predmeta.

"Nisam to uradio i ne priznajem dela za koja sam optužen. Ni na koji način nisam učestvovao u ubistvu Pukanića", izjavio je Milovanović.

Ističući da ne poznaje ni Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, optženog za organizovanje Pukanićevog ubistva, kao ni optuženog Milenka Kuzmanovića, Milovanović je naveo da je za njih čuo iz novina i na televiziji, a prvi put ih je video na suđenju, koje je počelo pre dva dana.

"Ne bih se detaljno izjašnjavao o navodima optužnice, jer ni posle devet meseci u pritvoru nisam dobio spise predmeta", naveo je Milovanović i požalio se sudiji da mu je posle hapšenja rečeno da može da koristi lap top i razmatra spise u elektronskom formatu, ali da mu je to kasnije onemogućeno.

Milovanović je optužen da je pored Pukanićevog automobila parkirao motor sa eksplozivom koji je usmrtio suvlasnika Nacionala i njegovog saradnika.

Kuzmanović, koji se tereti da je atentatorima trebalo da omogući bekstvo iz Hrvatske, izjavio je da poznaje braću Matanić koji su u Hrvatskoj optuženi za učešće u tom ubistvu, ali da je za zločin čuo iz medija.

Sreten Jocić je u svojoj odbrani koju je izneo na suđenju u utorak i sredu tvrdio da hrvatski ministar policije Tomislav Karamarko sprečava hapšenje drugih osoba i smišljeno usmerava istragu u njegovom pravcu, jer je, kako je naveo, za Hrvatsku bitno da je Srbin ubio Pukanića.

"Motiv hrvatskih vlasti i Karamarka je da se ubistvo Pukanića nikad ne rasvetli i da se izveze u Srbiju", kazao je Jocić.

Optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal tereti Jocića da je organizovao kriminalnu grupu koja je izvršila ubistvo Pukanića i Nike Franjića 23. oktobra 2008. godine, tako što je sa "za sada neidentifikovanim licem" postigao dogovor da za 1.500.000 evra ubije vlasnika hrvatskog "Nacionala".

Tužilaštvo navodi da su, pored Jocića, pripadnici kriminalne grupe postali Milovanović i Kuzmanović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.