Oduzet sat vredan 37.000 evra

Izvor: RTS, 14.Jun.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduzet sat vredan 37.000 evra

Carinici na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu sprečili su pokušaj da se u Srbiju unese neprijavljeni ručni sat, čija je vrednost oko četiri i po miliona dinara, saopštila je Uprava carine.
Skupoceni sat sa sobom je nosio 35-godišnji ekonomista iz Beograda, koji je u utorak u večernjim časovima doputovao iz Ljubljane u Beograd.

Iako se po sletanju uputio ka zelenom kontrolnom prolazu namenjenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, carinici su odlučili da detaljno pregledaju njegov prtljag rendgenom.
Tada su u ručnom prtljagu, osim ličnih stvari, pronašli potvrdu o povraćaju poreza i račun za sat marke "Audemars Piguet", izdate i overene tog istog dana u Sloveniji, na ime pomenutog putnika.
Daljom kontrolom ustanovljeno je da se navedeni sat nalazi na putnikovoj ruci, a njegovo objašnjenje bilo je da nije znao da je potrebno da sat prijavi, jer je reč o poklonu koji je dobio od poslovnog partnera.
Na beogradskom aerodromu otkrivanje skupocenih satova u prtljagu putnika koji dolaze iz inostranstva nije retkost.
Poslednji takav slučaj dogodio se sredinom maja, kada je u prtljagu Novosađanke koja je doputovala letom iz Frankfurta otkriven luksuzni sat "Hubolt Big Bang", vredan preko 12.000 evra.
Uprava carina još jednom podseća domaće putnike da za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, dok se predmeti čija vrednost prelazi navedeni iznos moraju prijaviti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.