NIJE ZNAO: Ušetao u Srbiju sa satom od 37.000 €

Izvor: Mondo, 14.Jun.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIJE ZNAO": Ušetao u Srbiju sa satom od 37.000 €

Carinici na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu sprečili su pokušaj da se u Srbiju unese neocarinjen ručni sat vredna oko četiri i po miliona dinara.

Foto: Uprava carina Srbije

Skupoceni sat sa sobom je nosio 35-godišnji ekonomista iz Beograda, koji je u utorak u večernjim časovima doputovao iz Ljubljane u Beograd, saopštila je danas Uprava carine.

Zaboravna Novosađanka

Na beogradskom aerodromu otkrivanje skupocenih satova u prtljagu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << putnika koji dolaze iz inostranstva nije retkost. Poslednji takav slučaj dogodio se sredinom maja, kada je u prtljagu Novosađanke koja je doputovala letom iz Frankfurta otkriven luksuzni sat ''hubolt big bang'', vredan preko 12.000 evra.

Iako se po sletanju uputio ka zelenom kontrolnom prolazu namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, carinici su odlučili da detaljno pregledaju njegov prtljag rendgenom.

Tada su u ručnom prtljagu, osim ličnih stvari, pronašli potvrdu o povraćaju poreza i račun za sat firme Audemars Piguet, izdate i overene tog istog dana u Sloveniji, na ime pomenutog putnika.

Daljom kontrolom ustanovljeno je da se navedeni sat nalazi na putnikovoj ruci, a njegovo objašnjenje bilo je da nije znao da je potrebno da sat prijavi, jer je reč o poklonu koji je dobio od poslovnog partnera.

Uprava carina još jednom podseća domaće putnike da za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, dok se predmeti čija vrednost prelazi navedeni iznos moraju prijaviti.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.