Određen pritvor lekaru sa VMA

Izvor: RTS, 07.Mar.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor lekaru sa VMA

Lekar potpukovnik B. R., osumnjičen za korupciju na Vojnomedicinskoj akademiji, na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem, a sud mu je nakon toga odredio pritvor do 30 dana na predlog tužilaštva. 
Na saslušanju u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni nije iznosio odbranu, precizrala je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ona je ukazala da u ovom slučaju nema drugih osumnjičenih osim B. R.
"Što se tiče pritvora, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda za suzbijanje korupcije je doneo rešenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke i opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", kaže portparol suda Bojana Stanković.
B. R. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.
Hapšenje lekara na službi u Vojnomedicinskoj akademiji potpukovnika B. R., prvi je slučaj u Srbiji koji se vodi u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Višeg suda u Beogradu, koja su počela sa radom prošle sedmice, početkom primene novog Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma. 
Akciju hapšenja osumnjičenog zajedno su sproveli pripadnici Vojnobezbednosne agencije i pomenutog tužilaštva.
B. R. se sumnjiči da je kao lekar na službi u VMA duži vremenski period zloupotrebljavao svoj službeni položaj, ali detalji slučaja još nisu zvanično saopšteni. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NI REČ O 1,5 MILIONA Određen pritvor radiologu sa VMA, brani se ĆUTANJEM

Izvor: Blic, 07.Mar.2018

Lekar potpukovnik B.R, osumnjičen za korupciju na Vojno medicinskoj akademiji B.R. danas se na saslušanju tužilaštvu branio ćutanjem, a sud mu je nakon toga odredio pritvor do 30 dana na predlog tužilaštva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.