Odloženo suđenje za napad na snimatelja B92

Izvor: Blic, 27.Okt.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje za napad na snimatelja B92

Sudenje trojici optuženih za napad na snimatelja televizije B92 - Boška Brankovića, tokom protesta zbog hapšenja bivšeg lidera Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića, odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu jer se u sudu nije pojavio druooptuženi Nikola Lazić.

Osim Lazića za napad na Brankovića optuženi su Milan Savatović i Stefan Milićević.

Sud očekuje i sudsko medicinsku dokumentaciju o psihološkom stanju optuženih. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Kao glavni napadač na Brankovića optužen je Savatić, zatim Lazić i Milićević, koji su, kako se navodi u optužnici, "u grupi ljudi zajedničkim delovanjem Brankoviću naneli tešku telesnu povredu".

Sva trojica su negirali su da su Brankoviću naneli teške telesne povrede tokom tog protesta, ističući da nisu krivi za delo koje im se stavlja na teret.

Snimatelj TV B92 napadnut je 24. jula tokom protesta zbog hapšenja Karadžića, u ulici Kneza Miloša. Napadači su mu razbili kameru, kada su videli kako snima demonstrante dok lome fotoaparat fotoreporteru agencije Fonet. Za to vreme masa je skandirala "udri, udri novinara".

Branković je tada zadobio prelom potkolenice i istegnuće ligamenata kolena.

Sledeće suđenje zakazano je za 15. decembar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.