Izvor: B92, 27.Okt.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za napad na snimatelja B92

Beograd -- Suđenje za napad na snimatelja B92 Boška Brankovića danas ponovo nije održano, jer se na ročištu nije pojavio jedan od trojice optuženih Nikola Lazić.

Takođe, nije poštovan ni raniji nalog suda da se izvrši psihijatrijsko veštačenje trojice optuženih, jer se oni nisu odazvali na taj poziv.

Isto veštačenje naloženo je ponovo i ukoliko se ponovo ne odazovu, preti im kazna. Novo ročište zakazano je za 15. decembar.

Podsetimo, Branković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je napadnut dok je snimao protest zbog hašenja Radovana Karadžića, 24. jula 2008, kada mu je polomljena noga, a kamera uništena.

Zbog toga su se na optuženičkoj klupi našli Milan Savatović, Stefan Milićević i Nikola Lazić, koji su optuženi za učestvovanje u grupi koja je izvršila krivično delo.

Za to krivično delo zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odloženo suđenje za napad na snimatelja B92

Izvor: Blic, 27.Okt.2010

Sudenje trojici optuženih za napad na snimatelja televizije B92 - Boška Brankovića, tokom protesta zbog hapšenja bivšeg lidera Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića, odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu jer se u sudu nije pojavio druooptuženi Nikola Lazić....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.