Izvor: Glas javnosti, 12.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od homoseksualca iznudili 100.000 dinara

KRAGUJEVAC - Pripadnici kragujevačke kriminalističke policije uhapsili su Gorana D. (29) i Sašu V. (29) zbog sumnje da su ucenjivali svog poznanika zato što je homoseksualac. Oni se sumnjiče da su „za ćutanje“ naplatili 100.000 dinara, i sa krivičnom prijavom sprovedeni su juče istražnom sudiji Opštinskog suda u Kragujevcu Biljani Stefanović.

-  Postoje osnovi sumnje da su Goran D. i Saša V. u julu i avgustu ove godine jednog sredovečnog sugrađanina ucenjivali da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ukoliko im ne da novac, članovima porodice obelodaniti njegove homoseksualne sklonosti - saopštila je policija.

Nesrećni Šumadinac je, kako se navodi u saopštenju, ucenjivačima izbrojao bezmalo sto hiljada dinara. Kad više nije imao para, i kada je umesto za porodicu i zimnicu ušteđevina otišla za kupovinu njihovog ćutanja, skupio je hrabrost i sve prijavio policiji.

U nameri zaštite žrtve ucene, policija nije saopštila nikakve detalje vezane za njen identitet. Zbog diskrecije i delikatnosti celog slučaja, čak je i postupak saslušanja osumnjičenih u Opštinskom sudu odložen za popodnevne sate, odnosno posle uobičajenog radnog vremena, a javnost je, naravno, isključena.

Prema zvaničnim podacima istraživanja koje su proteklih godina sprovela švajcarska organizacija „Global fond“ i Ministarstvo zdravlja, oko devet stotina Kragujevčana se izjasnilo da voli isti pol. Reč je, naravno, samo o onima koji su pristali da za anketare javno obelodane svoje seksualne opredeljenje. Dok u nekim gradovima poput Novog Sada i Beograda homoseksualnost više nije tabu tema, većina Kragujevčana o tome ćute k’o „zaliveni topovi“. Novosađani navodno imaju već dva kluba, a trebalo bi uskoro da dobiju i treći. Kragujevčani svoje homoseksualne sklonosti mogu da iskažu samo odlaskom van grada, ili se kriju po stanovima i daleko od „pakosnih očiju“. Nisu retke situacije i da dobiju batine, a prema poslednjem primeru, njihove muke pojedinci koriste i da bi „bez motike“ i ucenjivanjem lako došli do novca.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.