Izvor: Glas javnosti, 03.Jun.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na robiju zbog smrti maturanta

UŽICE - Tomislav Jovanović (21) iz Požege, osuđen je prekjuče u Okružnom sudu u Užicu na 12 godina zatvora zbog toga što je 18. oktobra prošle godine perorezom, ubodom pravo u srce, u centru Požege usmrtio maturanta požeške Gimnazije Aleksandra Vujičića (18). Saša Novaković (21) koji je učestvovao u tuči tokom koje je Vujičić dobio ubod u srce, osuđen je na godinu i po dana robije, dok je Ivana Manojlović (19), takođe iz Požege, koja je posle zločina pomogla Jovanoviću i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Novakoviću u skrivanju, dobila pola godine zatvora. Vidno nezadovoljan izrečenom presudom, kroz suze, otac ubijenog maturanta, Milisav Vujičić iz Lučana, kratko je pred sudom u Užicu rekao da u izrečenoj presudi „nema ni ‘p’ od pravde“. Izricanju presude prisustvovalo je u sudnici i čitavo odeljenje požeške Gimnazije u kome je učio Aleksandar, a većina đaka i njihova razredna nosili su majice sa Aleksandrovim likom.

Obrazlažući presudu, sudija Radoman Sparić, predsednik veća, rekao je kako je sud utvrdio da je Jovanović, tokom fizičkog sukoba sa Vujičićem, koji se odigrao u kasnim noćnim satima, na ulici, potegao perorez, sečiva dužine pet do 10 santimetara, koji nije pronađen ni dan-danas, i njime ubo nesrećnog maturanta u srce.

Posle uboda, nesrećni mladić ostao je da leži bez svesti na ulici, dok su Jovanović i Novaković pobegli sa lica mesta. Nesrećni gimnazijalac preminuo je u kolima na putu ka bolnici.

Izricanje presude od 12 godina zatvora, Jovanović je prihvatio bez vidljivih emocija, a sudiji Spariću je, koliko se iz publike moglo čuti, kratko rekao da „neće da kaže ono što je nameravao“.

- Strašno je teško... Borimo se sa činjenicom da ga nema... Nikada se nije potukao, nikada posvađao, nikada nije napravio problem... Nismo strepeli za njega, baš zato što je bio takav, dobar, a evo šta se desilo... - kroz suze je juče pred sudom pričala Aleksandrova majka Drinka.   

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.