Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 22:35

Miroslavu Aleksiću određen pritvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68) osumnjičenom za ukupno 15 krivičnih dela – osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje.
Odlukom sudije za prethodni postupak pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je Tanjugu portparolka suda Tatjana Tešić.
Na ovu odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudije, Aleksić i njegov branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.
Aleksić će biti sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.
Na saslušanju u tužilaštvu Miroslav Aleksić je negirao optužbe, a tužilaštvo je predložilo pritvor.
Policija je Aleksića uhapsila juče zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.
Glumica Milena Radulović (26) je u razgovoru za jučerašnje izdanje Blica rekla da ju je Miroslav Aleksić, čiju je školu glume pohađala, silovao kada je imala 17 godina i da se zlostavljanje ponavljalo, kao i to da ona nije jedina žrtva seksualnog nasilja u toj školi glume.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OD NAJBOLJEG PEDAGOGA DO OSUMNJIČENOG ZA ZLOSTAVLJANJE: Ko je briljantni manipulator, režiser, scenarista - Mika Aleksić?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 09:12

Aleksiću je određen pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače...Ispovest mlade i perspektivne glumice Milene...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.