Ministarstvo pravde podržalo puštanje Mladića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde podržalo puštanje Mladića

Ministarstvo pravde je podržalo inicijativu porodice generala Ratka Mladića da se on pusti iz pritvora na privremeno lečenje u Srbiji, uz garancije koje je dala vlada, rekla je danas Tanjugu Ministarka pravde Nela Kuburović.

S tim u vezi je upućeno pismo Vlade Srbije Haškom tribunalu, kazala je Kuburović.

"Verujemo da će Haški tribunal da razmotri pre svega inicijativu porodice da se Ratko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mladić pusti na lečenje u Srbiji, a vlada će poštovati sve naloge koje joj dostavi Tribunal", napomenula je Kuburović.

Ona je ukazala da su garancije vlade za Mladića date na zahtev Mladićeve porodice i branilaca, te da će ih oni proslediti Haškom tribunalu.

Kuburović je istakla da ovo nije prvi put da Vlada Srbije daje garancije za osuđena lica i lica koja se u pritvoru haškog tribunala.

"Do sada je nekoliko puta to činjeno, i pritvorenici su puštani na privremenu slobodu, Vlada je u potpunosti poštovala naloge sudskog veća i pritvorenici i osuđena lica su se vraćali u pritvorsku jedinicu po nalogu suda", naglasila je Kuburović.

Vlada Srbije dala je prošle sedmice garancije za puštanje na privremenu slobodu generala Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja.

Garancije vlade izdate su na zahtev Mladićevih branilaca i porodice, nakon što je Ministarstvo pravde pribavilo neophodna mišljenja.

Mladić je u haškom pritvoru od hapšenja 2011. godine, a pre toga je u bekstvu bio gotovo 12 godina.

Njemu je završeno suđenje i čeka se zakazivanje izricanja prvostepene presude.

Garancije mahom podrazumevaju da država garantuje da Mladić neće pobeći dok je na privremenoj slobodi.

Tribunal ranije nije usvojio zahtev odbrane za Mladićevo lečenje u Rusiji i pored garancija te države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo pravde podržalo puštanje Ratka Mladića

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2017

Ministarstvo pravde je podržalo inicijativu porodice generala Ratka Mladića da se on pusti iz pritvora na privremeno lečenje u Srbiji, uz garancije koje je dala vlada, rekla je Ministarka pravde Nela Kuburović...U vezi sa tim upućeno je pismo Vlade Srbije Haškom tribunalu, rekla je Kuburović..."Verujemo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.