Mevlid Jašarević osim Americi pretio i Nemačkoj

Izvor: Blic, 13.Apr.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mevlid Jašarević osim Americi pretio i Nemačkoj

U oproštajnom video poruci, snimljenoj pre napada na američku ambasadu u Sarajevu u oktobru prošle godine, Mevlid Jašarević otvoreno preti Amerikancima, ali i Nemačkoj, zbog učešća nemačkih vojnika u mirovnoj misiji u Avganistanu.

U video oporuci, u trajanju od sedam minuta i sedam sekundi, koja je objavljena na portalu sarajevskog Dnevnog avaza, Jašarević otvoreno preti Amerikancima, ali i Nemačkoj, preteći da će teroristi "zatrovati hranu i vodu" u toj državi zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učešća nemačkih vojnika u mirovnoj misiji u Avganistanu.

"Znajte, ako ne povučete za mesec dana svoju vojsku iz Avganistana i ne povučete se iz borbe protiv islama i muslimana, stići će vas trovanje vaše hrane i vode, čak i vaše paščadi. Vi ste ustali u rat protiv muslimana. A sad će muslimani da dođu s ratom u vašim kućama", preti Jašarević.

On se već nekoliko meseci nalazi u pritvoru Suda BiH, a u narednih nekoliko dana protiv njega bi trebalo da bude podignuta optužnica.

Snimak, koji je objavio Dnevni avaz, u posedu je, kako se navodi, Tužilaštva BiH.

Ovaj terorista u svojoj video poruci navodi kako "ne treba da daje nikakvo objašnjenje zašto napada Amerikance", jer su oni "stali u borbu protiv islama i muslimana na celom svetu".

Mevlid Jašarević iz Novog Pazara je 28. oktobra prošle godine napao američku ambasadu u Sarajevu, a pre nego što je savladan, ranio je jednog policajca.

"Ubijaju muslimane, siluju njihove žene, odvode i staro i mlado, hapse, rade šta hoće", kaže na početku oporuke Jašarević, sedeći u prostoriji s dve automatske puške naslonjene na zid.

Obrazlažući svoj napad na američku ambasadu u Sarajevu, on tvrdi da "Amerikanci pripremaju s Hrvatima i Srbima novi pokolj nad muslimanima".

"Oni pripremaju pokolj nad muslimanima Bosne, Sandžaka, Crne Gore, Kosova, Albanije i Makedonije. Od Makedonije pa nagore", kazao je Jašarević.

Potom poručuje kako je odlučio da napad izvrši "na svoju ruku" i da ga "skoro niko nije podržao".

"Kad spomeneš muslimanima Bosne da se treba boriti protiv Alahovih neprijatelja, onda dobijaš samo ukor. Govore mi da nije vreme, da smo slabi i ne znam ja što još dalje", poručio je Jašarević.

Dnevni avaz navodi da je nastavak oporuke potvrdio informacije da je Jašarević pripadnik tekfir ideologije, koja sve muslimane neistomišljenike naziva "nevernicima i neprijateljima".

Nije poznato kada i gde je oporuka snimljena, a prema nezvaničnim saznanjima, istražioci su je pronašli prilikom pretresa lokacija u selu Gornja Maoča, odakle je Jašarević krenuo prema Sarajevu, gde je počinio napad na američku ambasadu.

Povezane vesti: Ranjene tri osobe u pucnjavi u Sarajevu Vehabiju Jašarevića u zatvoru posetila majka Muni i Nikšić otvorili “Mekdonalds drajv in” u Sarajevu Jašarević odbio da razgovara sa predstavnicima FBI-ja Veljović: Globalni karakter radikalnog vehabizma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.