Majka ubila sina sekirom dok je spavao

Izvor: Blic, 04.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka ubila sina sekirom dok je spavao

Trstenik - Olivera M. (47), psihijatrijski bolesnik, sekirom je u sredu ujutro u selu Mala Drenova kod Trstenika na spavanju ubila četrnaestogodišnjeg sina Stefana. Rođaci kažu da je Olivera pre nekoliko meseci pokušala sina da ubije stolicom. Od tada je on noću zaključavao vrata svoje sobe, ali je u utorak uveče zaboravio to da uradi.

Stefanov otac Milan radi na farmi pilića u selu Poljna, najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u noćnoj smeni. Tako je bilo i u noći između utorka i srede. Kada se ujutro, nešto posle šest sati, vratio kući, zatekao je stravičan prizor. Sin Stefan ležao je u lokvi krvi. Ubijen je nekoliko minuta pre nego što je trebalo da ustane i krene u školu. Otac Milan odmah je pozvao policiju, koja je Oliveru najpre odvezla u Hitnu pomoć, a zatim u pritvor. Telo ubijenog dečaka prebačeno je Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Rodbina, kao i ostali meštani Male Drenove su u šoku.

- Milan je bio na ratištu u Mostaru. Tamo je i upoznao Oliveru. Od kada je doveo, 1994. godine, nije bila u redu. Uvek je bila čudna. Radila je nešto malo u Milutovcu, pravila kore, ali se najviše lečila. Nekoliko puta je bila u bolnici u Kruševcu, ali su je

Stefan M.

uvek puštali. Pre pet-šest meseci pokušala je Stefana da ubije stolicom ali se on, mučenik, tada odbranio. Čudno, ali nekako je na njega imala pik, ko zna zašto - kroz suze priča Slobodan M. stric ubijenog dečaka.

On kaže da njegova porodica sa Oliverom nikada nije imala problem, ali i da poslednjih desetak dana nije dolazila do njih, iako žive kuća uz kuću.

Slobodanova supruga Radica kaže da je Stefan bio divno dete.

- Ja sam ga više čuvala nego majka. Volela sam ga kao rođenog sina - priča Stefanova strina Radica.

Stanovnici Male Drenove najviše su ogorčeni na službenike Centra za socijalni rad iz Trstenika.

- Oni su krivci jer su pre nekoliko meseci Oliveru na silu doveli kući! Milan je tražio da se leči, a oni su je vratili kući da ubije dete. Veče pre ubistva Stefan je sedeo sa mnom. Moja supruga mu je kupila neke stvari, pa smo ga pozvali da dođe do nas. Družili smo se, šalili. Od ovakve tragedije nema ničeg strašnijeg - priča jedan komšija.

O ubijenom Stefanu svi su imali lepo mišljenje.

- Mnogo mi je teško. Pre dve nedelje na motoru mi je poginuo brat, a sada i najbolji drug. Stalno smo bili zajedno, išli smo u istu školu, samo što sam ja stariji godinu dana. Često smo igrali fudbal. Bio je prosečan đak, miran, povučen, dobar dečko - objašnjava Stefan J. dok nam pokazuje fotografiju imenjaka snimljenu mobilnim telefonom.

U Osnovnoj školi „Rade Dodić” u obližnjem Milutovcu, koju je pohađao Stefan M. u šoku su i učenici i nastavnici. U poslednjoj klupi, u redu do vrata, odeljenja VII/2 postavljena je fotografija nasmejanog Stefana i vaza sa cvećem.

Radmila Pandac, pedagog u OŠ „Rade Dodić”, kaže da Stefan nije voleo da govori o odnosu sa majkom.

- Nekoliko puta sam razgovarala sa njim, ali je uvek odbijao da govori o tome. Majku nisam upoznala jer u školu nije ni dolazila. Da ima zdravstvenih poteškoća, saznala sam u Centru za socijalni rad. Primetili smo da je Stefan naređao dosta jedinica, pa smo mu posvetili više pažnje, ali mi nemamo mehanizme da utičemo na odnose u porodici. Pre izvesnog vremena došao mu je otac u školu i naočigled nastavnika i uprkos protivljenju psihologa, odveo ga kući. Spominjao je neku krađu patika. Znamo da su išli na razgovore u Centar za socijalni rad jer su nam odatle poslali opravdanje za Stefanove izostanke iz škole - kaže Radmila Pandac.

Zakazale nadležne službe

- U kakvom okruženju je rastao, bio je dobro dete. Pravio je dečje nestašluke, kao i svi, ali mu se u očima videla tuga. U poslednjih nekoliko meseci osetili smo da ima ozbiljne probleme. Pričalo se da je napao majku letvom, ali se posle ispostavilo da je ona njega htela da ubije stolicom. Ovde su zakazale nadležne službe - kaže direktor škole Aleksandar Ranđelović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.