Izvor: B92, 14.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar na Crnom Vrhu

Bor -- Na području planina Crni Vrh i Dubašnica kod Bora lokalizovan i sveden na površinu od oko dva do tri hektara niskog rastinja.

Požar, koji je danas zahvatio oko 65 hektara šume na Crnom Vrhu kod Bora, skoro je potpuno lokalizovan, izjavio je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić. On je kazao da vatrom nije ugroženo nijedno naseljeno mesto, kao i da će požar biti potpuno ugašen sutra, u ranim jutarnjim časovima.

Helikopteri su gasili požar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Crnom Vrhu do 19.30 sati, a u akciji gašenja učestvovalo oko 170 vatrogasaca, pripadnika Žandarmerije i policije, preneo je Marić.

On je objasnio da je požar zahvatio površinu koja nije bila sva pokrivena šumom, nego i niskim rastinjem, a vatra ni u kom slučaju nije pretila nijednom naseljenom području.

Za sada se ne zna šta je izazvalo požar i prvi nalazi istrage se tek očekuju, rekao je Marić i izneo ličnu procenu da je, najverovatnije, uzrok požara ljudski faktor.

Marić je večeras bio na licu mesta sa vatrogascima iz Bora, Jagodine, Svilajnca, Požarevca, Žagubice i Zaječara, a priključili su im se i oko 60 pripadnika Žandarmerije.

U gašenju požara učestvovala su i dva helikoptera MUP-a Srbije, koji su iz Borskog jezera zahvatali vodu i polivali ugrožena područja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.