List Kurir kažnjen sa blizu deset hiljada evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

List Kurir kažnjen sa blizu deset hiljada evra

BEOGRAD - Prvi Opštinski sud u Beogradu kaznio je "odgovorno lice i dnevni list Kurir" sa 900.000 dinara po tužbi Aleksandra Tijanića za povredu časti i ugleda, saopštila je danas advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Tijanića.

"Kurir je osuđen zbog više neistinitih tekstova o smeni Tijanića sa mesta generalnog direktora RTS, o navodnim finansijskim mahinacijama oko kupovine (prenosa) prošlog Svetskog prvenstva u fudbalu i nedokazanog nameštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muzičkog festivala", navedeno je u saopštenju.

Taj list je osuđen i zbog teksta o "izmišljenom Tijanićevom boravku u Marbelji (u Španiji), u vili Stanka Subotića Caneta i navodnom dogovorenom prekidu direktorskog mandata i tužiočevom odlasku u diplomatiju", navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, sud je konstatovao da je prekoračena granica javne kritike rada Tijanića i da je zloupotrebljena sloboda javnog informisanja na uštrb njegovih prava.

Advokatska kancelarija Tomanović je saopštila i da su podnete nove tužbe protiv "Kurira i odgovornih lica" zbog, kako je navedeno, nastavka negativne kampanje, kleveta i iznošenja neistina o Tijaniću i poslovanju RTS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kurir" kažnjen zbog klevetanja Tijanića

Izvor: RTS, 01.Jun.2009

Zbog više neistinitih tekstova o Aleksandru Tijaniću tabloid "Kurir" osuđen je da plati 900.000 dinara direktoru RTS-a ...Advokatska kancelarija "Tomanović" prosledila je medijima sledeće saopštenje: .."Prvi Opštinski sud u Beogradu kaznio je odgovorno lice i dnevni tabloid "Kurir" da tužiocu...

Nastavak na RTS...

"Kurir" kažnjen sa 900.000 dinara zbog klevete Tijanića

Izvor: Blic, 01.Jun.2009

Prvi Opštinski sud u Beogradu kaznio je dnevnik "Kurir" i odgovorno lice tog lista sa 900.000 dinara koje treba solidarno da isplate generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću na ime naknade nematerijalne štete izazvane povredom časti i ugleda, potvrđeno je danas Tanjugu u advokatskoj kancelariji...

Nastavak na Blic...

Tijanić dobio spor protiv Kurira

Izvor: Danas, 02.Jun.2009, 02:37

Prvi Opštinski sud u Beogradu presudio je da dnevni list Kurir isplati Aleksandru Tijaniću, generalnom direktoru RTS-a, odštetu od 900.000 dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.