Izvor: RTS, 06.Maj.2021, 17:27

Kompletirani spisi predmeta protiv Saljiha Mustafe

Tužilaštvo Specijalnog suda za zločine pripadnika OVK kompletiralo je spise predmeta protiv Saljiha Mustafe i proslediće ih pretpretresnom panelu na razmatranje pre početka suđenja, saopšteno je iz specijalnog kosovskog suda sa sedištem u Hagu.
Predmet protiv Saljiha Mustafe, jednog od komandanata OVK za područje Podujeva, prvi je predmet spreman za prosleđivanje jednom pretresnom panelu.
Spis predmeta biće spreman za prosleđivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pretpretresnom panelu sutra, 7. maja.
Predsednica suda Ekaterina Trendafilova rasporedila je sudije Rolanda Dekersa, Mapi Veltfolju, Žilbera Bitija i Vladimira Mikulu (rezervni sudija) u pretresni panel.
Panel po prijemu spisa predmeta sa stranama u postupku održava konferenciju za pripremu suđenja i utvrđuje rok za predaju svih podnesaka koji se moraju dostaviti pre početka pretresa.
U septembru prošle godine policija je po nalogu tužilaštva Specijalnog suda uhapsila Saljiha Mustafu u Prištini i prebacila ga u prtivor.
Uptužnici koja je potvrđena 12. juna, a objavljena 28. septembra prošle godine, navodi se da Mustafa snosi pojedinačnu krivičnu odgovornost i krivičnu odgovornost kao pretpostavljeni starešina za zločine koje su od 1. do 19. aprila 1999. godine počinili određeni pripadnici OVK protiv lica zatočenih na imanju u Zlašu koje je služilo kao zatvor.
U optužnici protiv Mustafe se tvrdi da je odgovoran za pomenuta krivična dela izvršena nad najmanje šest lica.
Mustafa negirao je krivicu po svim tačkama optužnice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Imenovane sudije u slučaju protiv Saljiha Mustafe: Pripadnik OVK-a konačno pred pretresnim panelom

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021

Saljih Mustafa je prvi optuženik Specijalnog suda za zločine OVK..Sudije Specijalizovanih veća Kosova Roland Dekers, Mapi VeltFolju i Žilber Bitij imenovani su za članove pretresnog panela u slučaju koji Specijalizovano tužilaštvo Kosova u Hagu vodi protiv nekadašnjeg pripadnika OVK Saljiha...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.