Joca Amsterdam: Protiv mene kafkijanski proces

Izvor: Večernje novosti, 11.Mar.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joca Amsterdam: Protiv mene "kafkijanski proces"

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, negirao je danas krivicu u završnoj reči na suđenju za ubistvo vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića i zatražio od suda da bude oslobođen."Nisam izvršio ovo krivično delo i nisam učestvovao u ubistvu Pukanića", rekao je Jocić na početku iznošenja završne reči u Specijalnom sudu u Beogradu.On je kazao da se protiv njega vodi "kafkijanski proces", ocenivši da pojedinac nema šanse protiv sistema."Gde god da sam krenuo, naišao sam na sistem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Razmišljao sam da ćutim, ali onda bi percepcija javnosti bila da sam kriv", rekao je Jocić.Optuženi je dodao i da ne bi pristao na nagodbu sa tužilaštvom i da mu je "nuđeno tri dana zatvora".Krajem januara Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da Jocića osudi na 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva, a istu kaznu je tražilo i za pripadnika beogradskog dela njegove ekipe Željka Milovanovića, kao direktnog izvršioca ubistva.Za Milenka Kuzmanovića koji je, prema stavu tužilaštva, bio zadužen za logističku podršku Jocićevoj bandi, tužilaštvo je tražilo kaznu "ne manju od 15 godina zatvora".

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joca Amsterdam: Protiv mene se vodi kafkijanski proces

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2014

BEOGRAD - Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, negirao je danas krivicu u završnoj riječi na suđenju za ubistvo vlasnika hrvatskog "Nacionala" Ive Pukanića i zatražio od suda da bude oslobođen.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Joca Amsterdam: Protiv mene "kafkijanski proces"

Izvor: Press, 11.Mar.2014

"Nisam izvršio ovo krivično delo i nisam učestvovao u ubistvu Pukanića", rekao je Jocić na početku iznošenja završne reči u Specijalnom sudu u Beogradu.. On je kazao da se protiv njega vodi "kafkijanski proces", ocenivši da pojedinac nema šanse protiv sistema.. "Gde god da sam krenuo, naišao...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.