Iz banke nestalo milion i po evra

Izvor: B92, 07.Jun.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz banke nestalo milion i po evra

Kragujevac -- Iz Rajfajzen banke u centru Kragujevca, glavni blagajnik Aleksandar S. izneo je sumu od milion i 440 hiljada evra, a potom je ostavio pismo izvinjenja za svoje delo.

Radnik Rajfajzen banke u Kragujevcu, za koga se sumnja da je protivpravno prisvojio 1,44 miliona evra, glavni je blagajnik te banke Aleksandar S. (29) iz Kragujevca. On je ostavio i pismo u kojem se izvinjava za to što je uradio, izjavio je večeras istražni sudija Okružnog suda Slobodan Svilkić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema njegovim rečima, Aleksandar S. je iz banke s torbom i parama izašao jutros u 10 časova, a zaposleni su tek na kraju radnog vremena uvideli da nedostaje oko 1,4 milion evra.

Istražni sudija je naveo da je Aleksandar S. "pismo u kojem se izvinjava za to što je uradio ostavio na stolu šefice filijale Rajfajzen banke".

Za Aleksandrom S. policija je raspisala internu potragu.

Nestanak novca je prijavljen oko 17 sati.

Subotom, Rajfajzen banka sa strankama radi do 15 sati, s tim što zaposleni posle tog vremena ostaju bar sat duže radi sređivanja papira.

U istražnom postupku biće pregledani i video zapisi sigurnosnih kamera koje su deo obezbeđenja banke.

Istražni organi utvrđuju činjenice o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena, rekao je sudija Svilkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.