Izvor: B92, 08.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Uhapšen pljačkaš banke

Kragujevac, Beograd -- Kragujevačka policija uhapsila je Aleksandra S. (29) osumnjičenog da je iz trezora ekspoziture "Rajfajzen banke" u Kragujevcu odneo nešto manje od milion i po evra.

Osumnjičenom je određeno pritvorsko zadržavanje do 48 sati, nakon čijeg isteka će biti lišen slobode i uz krivičnu prijavu sproveden istražnom sudiji, navedeno je u saopštenju Policijske uprave u Kragujevcu. Aleksandar S. iz Kragujevca juče pre podne je iz glavne blagajne trezora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u putnoj torbi izneo 1.440.000 evra i pobegao.

Policija je po prijavljivanju događaja blokirala izlaze iz grada i pronašla osumnjičenog sinoć, u kafiću "Trezor", u Ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Policija intenzivno traga za oduzetim novcem, koji nije bio kod osumnjičenog, navedeno je u saopštenju.

Protiv osumnjičenog prijavu je juče podneo direktor regionalne filijale "Rajfajzen" banke.

"Osumnjičeni je službenik u trezoru"

"Rajfajzen" banka je saopštila danas da službenik banke koji je osumnjičen da je iz filijale te banke u Kragujevcu izneo oko 1,4 miliona evra nije glavni blagajnik, već službenik u trezoru.

Takođe, nije pismo koje je službenik ostavio dovelo do otkrivanja krivičnog dela, već procedure banke, a samo pismo je otkriveno kasnije, dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, internim procedurama banke protivzakoniti čin je otkriven odmah nakon što se dogodio i o tome je momentalno informisana policija, a ne kako su netačno preneli pojedini mediji da je ustanovljen tek na kraju radnog vremena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.