Ispovesti „Zemunaca: Odrao sam mu kožu i samleo ga u mašini

Izvor: Press, 03.Jul.2010, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovesti „Zemunaca": Odrao sam mu kožu i samleo ga u mašini

Dok Kalinić prepričava detalje monstruoznih ubistava koje su počinili, Simović priznaje ubistvo Dugog Lainovića i traži status svedoka saradnika kako bi otkrio Ćuruvijine ubice i mesto gde je zakopana glava Cvetka Simića
Sretko Kalinić, koji se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu leči od povreda zadobijenih u obračunu sa Milošem Simovićem, dao je opširne iskaze o svojoj umešanosti u brutalna ubistva. Istovremeno, njegov napadač traži >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << status svedoka saradnika kako bi otkrio ubice novinara Slavka Ćuruvije, ali i mesto gde je zakopana glava Cvetka Simića.
- Prvo smo ga ubili, a onda mu odrali svu kožu. Odstranili smo meso, samleli to u „Bošovoj" mašini za mlevenje, a kosti pretesterisali „Bošovim" nožem. Samleveno meso bacili smo u WC šolju, a kosti u reku. Stan smo posle okrečili, ali je na zidovima ostalo tragova krvi - deo je iskaza koji je Kalinić dao zameniku direktora Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, koji ga već četvrti dan ispituje u zatvorskoj bolnici, prenosi „Jutarnji list".
Pravi monstrumi
Policajce koji su s njim razgovarali, ali i tužioca zaprepastili su hladnokrvnost, mirnoća i lakoća kojima je opisao likvidacije Jurišića i Konstantinovića. Taj deo njegovog iskaza o ubistvu Milana Jurišića, odbeglog člana „zemunskog klana", u Španiji poklapa se i s pečatima u hrvatskom pasošu koju je posedovao koristeći lažni identitet.
Ispitivanje će trajati još nekoliko dana, a onda će iskaz biti prosleđen tužiocima u Srbiji. Tamošnjim forenzičarima dostavljeni su i DNK nalazi Sretka Kalinića, pa su već sada rešena dva ubistva, a očekuje se da će njegov iskaz pokrenuti i nove istrage.
„To su monstrumi!", dao je komentar jedan visoki zvaničnik upoznat sa iskazom. Kalinić u iskazu pokušava da umanji svoju ulogu u likvidacijama, pa sve prebacuje, između ostalih, i na Miloša Simovića, koji ga je ranio 8. juna kod jezera Rakitje.
Tužioci pretpostavljaju da Kalinić ove pojedinosti priča kako bi, kad se nađe u zatvoru u Srbiji, obezbedio sebi maksimalni autoritet i strahopoštovanje ostalih zatvorenika.
Sem toga, Kalinić je istražiocima otkrio kako je 11. avgusta 2008. trebalo da likvidira Ivana Delića, kuma Brane Mićunovića, u budvanskom kafeu „Palma". Međutim, umesto Delića, ubio je mladića iz Pljevalja koji je sedeo za stolom, a života ga je stajalo to što je nosio istu majicu kao Delić?!
Skoro istovremeno, drugi pripadnik „zemunskog klana" Miloš Simović rekao je da zna ko je ubio novinara Slavka Ćuruviju. To je, kako prenose agencije, rekao zameniku specijalnog tužioca Jovici Jovanoviću i dvojici pripadnika MUP-a koji su ga posetili u zatvoru „Zabela".
- Sa tom osobom upoznao me je Milorad Ulemek Legija. Rekao mi je: „To je čovek koji je ubio Ćuruviju" - rekao je Simović u razgovorima sa tužiocem i policajcima, koji su sredinom nedelje viđeni u zatvoru.
Simović je rekao da će identitet Ćuruvijinog ubice otkriti tek ako postane svedok saradnik.

- Vi i ne sanjate šta sve znam - izjavio je Simović, i nagovestio da bi u statusu svedoka saradnika bio spreman da otkrije počinioce ubistava za koje istražitelji i ne slute da bi mogao da ih znati.
Glava za status saradnika
On je potvrdio autentičnost svog pisma u kojem je otkrio pripremu atentata na lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, te ponovio da atentat priprema Luka Bojović sa svojim ljudima.
- Znam i gde je glava Cvetka Simića. Samo mi donesite laptop sa Gugl pretraživačem za mape i daću vam tačno mesto gde je zakopana - rekao je Simović, govoreći o zločinu počinjenom kod jezera Jarun u blizini Zagreba, za šta se sumnjiče on i Kalinić.
Simović je potvrdio Kalinićevu priču da je odbegli pripadnik klana Milan Jurišić Jure ubijen, ali je rekao da nema informacije da je likvidiran i Ninoslav Konstantinović. Sem toga, Simović je priznao da je on pucao u Branislava Lainovića Dugog, koji je 2000. godine ubijen u Beogradu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.