Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identitet pod sumnjom

BEOGRAD - Iako mediji poslednja tri dana bruje o tome da su u ostacima spaljenog džipa „lendrover“ nađena ugljenisana tela Gorana Marića Mareta (39) i Ilije Novovića (34) o tome i dalje nema zvaničnih podataka. Štaviše, ako je suditi prema čaršijskim pričama, Marićev otac Mile uopšte ne veruje da je njegov sin jedan od dvojice nastradalih i čeka da ga rezultati DNK analize (raz)uvere.

Očevu nevericu, kažu, posebno hrane neki detalji koji su dospeli u javnost, a prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kojima je Goran u „Šeheru“, na Senjaku, čiji je zakupac, otet. Naime, kako se priča po Ripnju odakle su Marići, otac veruje da njegov sin nikada sebi ne bi dozvolio da naivno upadne u klopku koja bi ga koštala života. Prema rečima onih koji su imali prilike da ga viđaju, ako ne i da ga upoznaju, Goran Marić se kretao veoma oprezno, često je i sam bio za upravljačem vozila, dok su u njegovoj pratnji bili automobili s pripadnicima obezbeđenja.

Marić je poznat i po tome što je često menjao automobile, od kojih su mnogi koštali i po nekoliko stotina hiljada evra. U njegovom voznom parku bili su „lamborgini“, „ferari“, ali i mnogi „audiji“i „mercedesi“. Poslednjih meseci vozio je džip „landrover“ i prestižni „bentli kontinental“, vredan oko 200.000 evra.

Nevericu izaziva i podatak da su ispod stola u „Šeheru“ za kojim su Marić i Novović navodno sedeli poslednje večeri kada su viđeni, nađeni njihovi mobilni telefoni. Ipak, istražni organi se nadaju da bi listing njihovih dolaznih i odlaznih poziva mogao da ukaže na pravac u kojem bi dalja istraga trebalo da krene. Takođe, od značaja bi moglo da bude i to što je broj šasije džipa izdržao „lomaču“, pa bi pomoću njega moglo da se utvrdi da li je reč o Novovićevom vozilu, kao što se priča, ili nije. Ipak, procena je, zločin su „odradili“ profesionalci, jer su uništili sve druge tragove.

Porodica Gorana Marića ima nameru da, kako smo juče nezvanično saznali, zbog brojnih napisa kojima je on doveden u vezu s kriminalnim klanovima, poput onog da je pripadnik surčinskog klana, da ima podebeli dosije..., podnese krivične prijave. Naime, kako smo saznali, on je dosad osuđivan samo jedanput, i to „pre mnogo godina, za oružje“.

Inače, Goran Marić nije kum s kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem, kako je to objavljeno prethodnih dana, već njegov brat Vladan (35), koji se nekoliko godina unazad bavio prodajom nekretnina i uvozom novih i polovnih automobila. Mlađi Marić široj javnosti je postao poznat kada se pre nešto više od tri godine zabavljao s Jelenom Karleušom.

Inače, kako tvrde poznavaoci prilika, braća Marić nisu imala problema s policijom navodno zbog prijateljskih veza u policiji, ali i zbog druženja sa „žestokim momcima“.

Iako se u Ripnju, odakle je Marić, nije mnogo znalo o njegovim poslovima, Gorana njegovi sugrađani pamte kao korektnog momka, koji je bio voljan da im pomogne ako bi imali nekakav problem.

O krugovima u kojima se kretao Goran Marić kazuje i detalj da je svojevremeno čuvena svetska modna kuća „Dolce Gabbana“ za njega uradila modnu kolekciju na kojoj je pisalo „Dolce Mare Gabbana“.

Interesantno je i to da je da je Marić držao „Riziko“, jedan od najlepših kafića u Beogradu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.