Izvor: Politika, 22.Avg.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovan mladić kojem je odrubljena glava

Identitet Smaila Tarića iz Malog Zvornika potvrđen je juče rezultatima DNK-a analize

Utvrđeno je da je žrtva, čija je glava nađena prekjuče u crnoj kesi u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 u Beogradu, Smail Tarić (27) iz Malog Zvornika, državljanin Srbije.Identitet žrtve ovog zločina potvrđen je juče rezultatima DNK-a analize, saopštio je MUP Srbije. U saopštenju je navedeno da će policijaintenzivnonastaviti da radi na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa ovim događajem i pronalaženju izvršioca zločina.

O načinu izvršenja zločina i njegovom motivu, u javnosti se za sada samo nagađa i spekuliše. Zvanične podatke o tome gde je ubistvo počinjeno, kada i kako, juče nije bilo moguće saznati. U Institutu za sudsku medicinu našem listu juče je samo potvrđeno da je po nalogu istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu obavljena obdukcija glave, a naši sagovornici o rezultatima analize nisumogli da govore „u cilju istrage”.

Prema nezvaničnim informacijama, Tarić je odranije poznat policiji i ima dosije, zbog čega se bar za sada ovo ubistvo dovodi u vezu sa kriminalom. Pretpostavlja se da je Tarić ubijen pre nekoliko dana, ali nije poznato da li mu je glava odrubljena prilikom ubistva ili kasnije. Ovaj zločin predstavlja svojevrsnu poruku upućenu nekome iz kriminalnog srpskog miljea ili je reč o ubici psihopati.

O tome da se odrubljena glava nalazi u kesi u Bulevaru kralja Aleksandra, bili su putem anonimne dojave prvo obavešteni novinari dve beogradske redakcije. Prema rečima novinara koji su primili poziv, nepoznati muškarac pozvao je redakcije prekjuče oko 14.30 časova. U neverici, novinari su ipak otišli na „adresu” i zaista zatekli jeziv prizor posle čega su pozvali policiju.

Policija je u toku jučerašnjeg dana saznala s kojeg su telefona stigli pozivi u beogradske redakcije, ali je ostalo nepoznato ko je osoba koja je zvala i da li je na bilo koji način umešana u zločin.

Leposava Kron, direktorka Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja izjavila je juče za B 92 da „dok se ne izvrši veštačenje i dok se ubica ne privede pred sud, ne može sa sigurnošću da se govori o motivima ovog ubistva i psihološkom stanju ubice”.

– Po bizarnosti akta mislim da je najverovatnije reč o sadističkom ubistvu, a može čak da se desi i da je počinjeno bez ikakvih psiholoških motiva – objasnila je Kronova.

Ona je rekla da su ovakva ubistva veoma retka i dodala da kada se i desi ovako bizaran slučaj, postoji mala verovatnoća da će se on ponoviti. Prema njenim rečima, ovo ubistvo ne bi trebalo da bude povezano ni sa mafijom, ni sa sektama.

D. Vukosavljević

[objavljeno: 23/08/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.