Izvor: Blic, 03.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati čiste Niš od NATO bombi

Hrvati čiste Niš od NATO bombi

ZAGREB - Hrvatski pirotehničari zagrebačke firme 'Dok-Ing' krajem nedelje odlaze u Srbiju i Crnu Goru, gde će od NATO bombi čistiti Niš, piše zagrebački 'Večernji list'.

Prema rečima Josipa Tuličića, direktora 'Dok-Inga', ova zagrebačka kompanija je na konkursu koji je raspisao Medunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) dobila dva projekta na području Niša. Na teritoriji ovog grada NATO avioni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 12. maja 1999. godine bacili kasetne bombe.

- U Nišu se radi o površini od 300.000 kvadratnih metara koje treba pregledati za 50 dana. Mi ćemo raditi kao vođe grupa i instruktori u smenema, a posao razminiranja obavljaće, ipak, pirotehničari iz Srbije i BiH - rekao je Hrvoje Radočaj, koji će kao rukovodilac gradilišta voditi u Niš prvu grupu hrvatskih stručnjaka.

Izbor pirotehničara sproveden je na dobrovoljnoj bazi s obzirom na to da je većina aktivno učestvovala u takozvanom domovinskom ratu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.