Izvor: RTS, 08.Jul.2020, 19:05

Hašim Tači u ponedeljak putuje u Hag

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će u ponedeljak otputovati u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva.
Hašim Tači je na svom Fejsbuk nalogu objavio da će u Hagu razgovarati sa tužiocima suda, nedugo nakon što je Specijalno tužilaštvo saopštilo da je protiv njega podnelo predlog optužnice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za ratne zločine.

Tači je pozvao građane da se njemu i njegovim drugovima "pridruže u suočavanju sa izazovima sa kojima se nalazi država", tvrdeći da se on i ostali pozvani u Hag "suočavaju dostojanstvom i integritetom sa međunarodnom pravdom".
"Građansko jedinstvo, međuetnički suživot, institucionalna stabilnost i poverenje u institucije od suštinskog su značaja za Kosovo da ostvari svoju viziju članstva u NATO-u, Evropskoj uniji i održavanju večnog prijateljstva sa Sjedinjenim Državama Amerike", napisao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači saopštio da u ponedeljak putuje u Hag

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jul.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači (HAshim Thaci) saopštio je posredstvom Fejsbuka da na poziv specijalizovanog tužioca u ponedeljak putuje za Hag na intervju povodom optužnice za ratne zločine. Tači je naveo da su se mnogi pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova u poslednje dve decenijesuočili sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

OTKUCAVAJU MU POSLEDNJI ČASOVI: Hašim Tači u ponedeljak u Hagu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020

Tači je pozvao građane da se njemu i njegovim drugovima "pridruže u suočavanju sa izazovima sa kojima se nalazi država"..Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači najavio je da će u ponedeljak otputovati u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva...Tači je na svom Fejsbuk nalogu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tači u ponedeljak putuje u Hag

Izvor: Blic, 09.Jul.2020, 03:13

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će u ponedeljak otputovati u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.