Hapšenje zbog nedozvoljenog držanja oružja u Novom Sadu

Izvor: RTS, 02.Nov.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog nedozvoljenog držanja oružja u Novom Sadu

Policija je uhpasila R. L. (1957) iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštio je MUP.
U saopštenju MUP-a se navodi da je prilikom pretresa prostorija uhapšenog pronađeno pet pušaka različitih marki i kalibara, četiri puške različitih marki i kalibara sa optičkim nišanima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedna puška "pumparica", četiri pištolja različitih marki i kalibara, tri puščana kundaka, tri puščane cevi, navodi se u saopštenju MUP-a.
Pronađeno je i 2.117 komada bojeve municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolje, 975 komada patronske municije, 12 praznih okvira za automatsku pušku i pet praznih okvira za poluautomatsku pušku.
Prilikom pretresa pronađena je i istekla putna isprava Južnoafričke Republike sa fotografijom uhapšenog.
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
RTS nezvanično saznaje da je reč o Rajku Lainoviću, bratu Branislava Lainovića Dugog, ubijenog 2000. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšen 60-godišnjak zbog posedovanja arsenala oružja i municije

Izvor: Večernje novosti, 02.Nov.2017

Policija je uhpasila R.L. (1957) iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija Policija je uhpasila R.L. (1957) iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.