Hapse brata generala Dikića i još trojicu oficira?!

Izvor: Kurir, 14.Maj.2013, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapse brata generala Dikića i još trojicu oficira?!

Tokom višemesečne istrage tužilaštvo i policija došli do dokaza o umešanosti žandarma u iznude, reketiranje, zelenašenje,zloupotrebu službenog položaja,a sumnja se da su neki od njih umešani i u najteža krivična dela

BEOGRAD- Tužilaštvo u Nišu izdalo je nalog za saslušanje i procesuiranje četvorice oficira Žandarmerije osumnjičenih za najteža krivična dela.

Oni će ove nedelje biće ispitani i najverovatnije zadržani u pritvoru.Prvi na listi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osumnjičenih je, obaveštajni oficir Dragan Dikić, rođeni brat komandanta žandarmerije generala Bratislava Dikića!

Izvori otkrivaju da su tokom višemesečne istrage tužilaštvo i policija došli do dokaza o umešanosti žandarma u iznude, reketiranje, zelenašenje,zloupotrebu službenog položaja,a sumnja se da su neki od njih umešani i u najteža krivična dela.

Obezbeđuju opasne kriminalce

U poverljivom izveštaju iz istrage tvrdi se i da je Dragan Dikić na teritoriji Niša,Prokuplja i Kruševca sa saučesnicima organizovao nezakonito obezbeđenje noćnih klubova!

" To obezbeđenje obavljaju policijski službenici za 30-35 evra za veče.Takođe, utvrđeno je da žandarmi službenim džipovima obezbeđuju i osobe iz kriminogene sredine, za šta naplaćuju 200 evra dnevno, navodi se u izveštaju.

- Ova istraga je još od septembra sprovođena u najvećoj tajnosti.Inspektori Sektora unutrašnje kontrole ( SUK), Uprave kriminalističke policije ( UKP) i PU Niš došli do zapanjujućih podataka!

Zvanično niko nije hteo da komentariše ova saznanja, ali je potvrđeno da je pitanje dana kada će početi veliki udar na osumnjičene.

- Žandarmerija je bezmalo najjača oružana formacija u ovoj zemlji i sve te sumnje da su ljudi iz vrha jedinice umešani u kriminal moraju što pre da se razreše, rekao je jedna od članova Vlade, koji tvrdi da su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić tužilaštvu i policiji u ovom slučaju dali potpuno odrešene ruke.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.