Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 08:52

Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju

Grčka će 15. juna otvoriti granice za državljane 15 zemalja, među kojima je i Srbija, a tog dana bi trebalo da bude uspostavljen i redovan avio saobraćaj između dve zemlje.

To je potvrđeno tokom razgovora ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ambasadora Grčke u Beogradu Jorgosa Dijakofotakisa.

Dačić će 12. juna boraviti u zvaničnoj poseti Atini, gde će s ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom razmotriti važna pitanja iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblasti bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje, kao i aktuelne teme na planu prevazilaženja posledica pandemije COVID-19.

Dačić i ambasador Grčke su ocenili da su dve zemlje pravovremenim merama i odlučnom politikom uspele da značajno ublaže posledice pandemije COVID-19 i sačuvaju ljudske živote, kao i da preduzmu značajne mere usmerene na očuvanje svojih ekonomija.

Izraženo je zadovoljstvo zbog postepene normalizacije epidemiološke situacije u obe zemlje i istaknuto da to otvara prostor za nastavak aktivnosti na daljem produbljivanju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.