Sud povećao kaznu Krkobabićevom vozaču na tri i po godine zatvora

Izvor: Blic, 12.Mar.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud povećao kaznu Krkobabićevom vozaču na tri i po godine zatvora

Presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Željko Gole, bivši vozač Vlade Srbije iz kabineta Jovana Krkobabića, osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Pančevačkom mostu u kojoj je poginuo Marko Đorđević (21), preinačio je Apelacioni sud i povećao mu kaznu za još šest meseci zatvora. Željko Gole

Prvostepenom presudom iz septembra 2013. Gole je u ponovljenom postupku osuđen na tri godine zatvora jer je u pijanom stanju izazvao saobraćajnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nesreću u kojoj je poginuo motociklista Marko Đorđević (21) na Pančevačkom putu 2009. godine.

Na prvostepenu presudu žalili su se okrivljeni, njegov branilac, kao i zamenik višeg javnog tužioca koji je predlagao višu kaznu.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno utvrdio sve okolnosti koje su od uticaja na odluku o krivičnoj sankciji, izuzev dela koji govori o olakšavajućim okolnostima, tj da Gole do sad nije osuđivan i da je relativno mlad.

Apelacioni sud smatra da je prevelik značaj dat olakšavajućim okolnostima, a s obzirom na težinu krivičnog dela, preinačio prvostepenu presudu i Golea osudio na ukupno tri i po godine zatvora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponavlja se suđenje karate treneru zbog nesreće u kojoj je poginuo dečak

Izvor: Blic, 12.Mar.2014

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda i naložio ponovno suđenje karate treneru Daliboru Topiću (42) , osumnjičenom da je vozeći traktor u pijanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo dečak Aleksa Panća (13) u blizini Žagubice, jula 2011...Topić...

Nastavak na Blic...

Bivši vozač Vlade Srbije pijan u saobraćajki usmrtio motociklistu i dobio 3,5 godina zatvora

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Mar.2014

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za šest meseci kaznu zatvora bivšem vozača Vlade Srbije Željku Goleu i pravosnažno ga osudio na tri i po godine zatvora, jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću na Pancevackom mostu u kojoj je 2009. poginuo motociklista Marko Ðordević (21).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.