EU osudila napad na vozila Euleksa

Izvor: S media, 01.Sep.2009, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU osudila napad na vozila Euleksa

"Članice EU osudile vandalske napade na vozila misije Euleks na Kosovu i izrazile zabrinutost povodom najnovijih dogadjaja na severu Kosova", rekla portparolka visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Kristina Galjak.

Galjakova je u saopštenju navela da su članice EU upoznate sa najnovijim dogadjajima na Kosovu i da ambasadori u Političko-bezbednosnom komitetu u potpunosti podržavaju misiju EU i specijalnog izaslanika Unije na Kosovu.

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je ključni element u borbi protiv organizovanog kriminala i biće na dobrobit svih gradjana Kosova", dodaje se u saopštenju.

Galjakova je navela da će se "konsultacije sa svim uključenim stranama nastaviti".

Političko-bezbednosni komitet EU je danas razmotrio izveštaj koji su u Brisel dostavili šef Euleksa Iv de Kermabon i predstavnik EU u Prištini Piter Fejt, posle napada na vozila Euleksa i odbijanja prelaznih vlasti Kosova da prihvate sporazum o policijskoj saradnji Euleksa i Beograda.

Fejt je u medjuvremenu u spoljnopolitickom odboru Evropskog parlamenta danas govorio o najnovijim zbivanjima na Kosovu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.