Izvor: RTS, 20.Maj.2022, 08:36

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama stigle su na elektronske adrese 134 osnovne i srednje škole u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Dojave su stigle u osnovne škole na teritoriji školske uprave Novi Sad, kao i u školama u Južnobačkom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, ali i u Nišu, Pirotu, Kuršumliji, Babušnici.
U cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu.

Do okončanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontradiverzionog pregleda nastava će se odvijati onlajn, a učenici će biti vraćeni u klupe nakon potvrde da je bezbedno.
O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije, navodi se u saopštenju Ministarstva.
I u ponedeljak dojave o bombama stigle su na adrese više od 100 škola u Srbiji. Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Načelnik Školske uprave Novi Sad: Dojave stigle u 135 škola

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2022

Načelnik Školske uprave Novi Sad, Milan Grujin rekao je da su sve osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad dobile dojavu o bombama.

Nastavak na Radio 021...

“Vi ste genetsko đubre, ne treba da postojite”: U više osnovnih škola u Nišu stigle dojave o postavljenoj bombi

Izvor: Danas, 20.Maj.2022

U više osnovnih škola na teritoriji grada Niša jutros su imejlom stigle dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je u niškoj Policijskoj upravi.

Nastavak na Danas...

Ministarstvo: Dojave o bombama u preko 100 škola

Izvor: OkRadio.rs, 20.Maj.2022

U petak, 20. maja, nove anonimne dojave stigle su na elektronske adrese 134 osnovne i srednje škole u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Dojave su, prema novom saopštenju, stigle u osnovne škole na teritoriji Novog Sada, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.