Objavljen preteći mejl: Vi ste genetsko đubre; Osveta

Izvor: B92, 20.Maj.2022, 10:42

Objavljen preteći mejl: "Vi ste genetsko đubre"; "Osveta"

Dojava o postavljenim bombama stigla je oko 4 ujutru na adrese direktora škola širom Vojvodine, a navodi se da je "podmetnuto mnogo bombi", uz opis "osveta".

To je potvrdio i načelnik Školske uprave Novi Sad Milan Grujin, koji je rekao da su sve osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad dobile dojavu o bombama.

"Na teritoriji Školske uprave Novi Sad, što obuhvata Južnobački i Sremski okrug, postoji 135 osnovnih škola i sve su dobile dojave o postavljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eksplozivnim napravama. Dojave nisu stizale u srednje škole. Deca i zaposleni trenutno ne mogu da uđu u objekte, jer se čeka kontradiverzioni pregled. Dok ne bude okončan, nastava će biti organizovana online. Danas sigurno, a za ponedeljak ćemo videti", naveo je Grujin.

Kako "Blic" prenosi, mejl je iste sadržine za sve škole i ima naslov "Na teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi".

"Mrzimo ljudsko društvo i mrzimo da budemo deo njega! Mrzimo besmislenost ljudskog života! Mrzimo baš ovaj život! Vidimo samo jedan način da to opravdamo: uništiti što više ljudskih čestica komposta. To je jedina ispravna i vredna stvar koju svako od nas može da uradi u životu, jedini način na koji možemo da se opravdamo, jedini način na koji možemo da učinimo svet boljim mestom. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. Evolve! Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti", navodi se u mejlu.

Da podsetimo, roditelji pojedinih škola su dobili od razrednih starešina i učiteljica poruke u kojima su obavešteni da nastave neće biti.

"Poštovane kolege, dobili smo dojavu da je u školi podmetnuta bomba. Nastave pre podne neće biti dok milicija ne pregleda objekat. Za poslepodnevnu smenu ćete biti obavešteni. Obavestite decu i roditelje", navedeno je u jednom od saopštenja koje je prosleđeno roditeljima osnovaca u Novom Sadu.

U zavisnosti od toga koliko antidiverzioni timovi budu stizali da provere objekte, neki đaci neće imati samo prvi čas, a drugima će izostati cela prepodnevna smena.

U mnogim školama je stiglo obaveštenje da se nastava otkazuje za ceo dan, a u pojedinim će u popodnevnoj smeni nastava biti održana putem interneta.

"Do okončanja pregleda nastava će se odvijati onlajn, A učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije", saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti obaveštavani da će se nastava održavati na daljinu. Podsetimo, prethodnih dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.