Dojava o bombi nakratko prekinula festival Mirdita, dobar dan u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 19:29

Dojava o bombi nakratko prekinula festival "Mirdita, dobar dan" u Beogradu

Festival "Mirdita - dobar dan" otvoren je večeras u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), ali su učesnici nedugo nakon svečanog otvaranja morali da napuste taj prostor zbog dojave o bombi, nakon čega su pripadnici Policijske brigade utvrdili da je ona bila lažna, pa je program nastavljen.

Svet se nepovratno promenio od prošle godine, u međuvremenu se dogodila nepovratna promena, a ruska invazija ruši iluzije da je nemoguć rat u Evropi, rečeno je na otvaranju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Istaknuto je da nas to obavezuje na solidarnost sa žrtvama u Ukrajini, ali i na to da je potrebno još intenzivnije raditi na pomirenju i izgradnji mira na Balkanu.

Dok se naši političari naoružavaju i jačaju vojske, mi moramo da ponudimo našim društvima da se "gledamo u oči i razgovaramo, a ne da se gledamo preko nišana", rečeno je na otvaranju.

Režiser Kuštrim Koljići istakao je da festival "Mirdita - dobar dan" već devet godina pokušava da stvori nove veze između Kosova i Srbije, u čemu učestvuju ljudi iz kulture, medija i civilnog društva koji su razgovarali o temama o kojima se inače nije razgovaralo i promovisali kulturu kao načina međusobne saradnje i učenja.

"Danas, na devetom izdanju festivala, nastavljamo sa istim ciljem i u istom pravcu u političkoj situaciji koja nije mnogo drugačija od one u kojoj smo započeli, suočavajući se sa izazovima prouzrokovanim upravo takvom politikom", rekao je Koljići.

Okolinu CZKD obezbeđivale su jake policijske snage, a u jednom trenutku se pojavila grupa građana koji su nosili nacionalna obeležja i uzvikivali "Kosovo je srce Srbije", ali incidenata nije bilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.