Crna Srbija: U poslednjih 24 sata

Izvor: BKTV News, 21.Mar.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Srbija: U poslednjih 24 sata

U poslednjih 24 sata u Srbiji više hapšenja zbog ubistva i krađa.
Četrdesetogodišnji Goran Mauna i njegova četrdesetdvogodišnja supruga Đuja Mauna iz Elezića u opštini Gradiška, uhapšeni su zbog ubistva ženskog novorođenčeta. Goran je 29. februara u štali porodio svoju suprugu Đuju, a potom je žensko novorođenče stavio u plastičnu kantu napunjenu vodom. Nakon što je suprugu odveo u kuću, on je kantu u kojoj se nalazio leš novorođenčeta odneo iza štale i zakopao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u rupu koju je prethodno pripremio. Zatrpanu rupu je prekrio senom, kako bi što bolje prikrio tragove. Zbog krivičnog dela teškog ubistva i ubistva deteta pri porođaju bračni par Mauna uhapšen je nalazi se u policiji, a dežurni tužilac je naredio da se izvrši uviđaj i eshumacija.
Posle dva dana potrage, kriminalistička policija je otkrila majku koja je u selu Bukovik kod Aranđelovca ubila svoju bebu, a zatim je bacila na divlju deponiju kraj puta. Sumnja se da se porodila u kupatilu porodične kuće , a zatim ga udavila pamučnom pertlom i sakrila, uvijeno u džemper, u staroj kući u dvorištu. Mrtvo dete čuvala je nekoliko dana, a onda ga je stavila u platičnu kesu. Potom ga je zapakovala u kartonsku kutiju, koju je na rukama odnela u zaseok Top, i bacila na divlju deponiju smeća.
Policija je juče, u 15.45 časova, u Karađorđevoj ulici u centru Smedereva zaustavila vozača Z. D. (56) &opel korse' smederevskih registarskih oznaka koji je imao 5,41 promila alkohola u krvi. On je odmah prebačen na zadržavanje do 12 sati do istrežnjenja, u prostorije u Velikoj Plani. Standardna procedura zadržavanja do istrežnjenja sprovodi se nad svim vozačima kod kojih se ustanovi da u krvi imaju iznad 1,2 promila alkohola.Vozaču Z. D. sledi prekršajna prijava sa zaprećenom kaznom od najmanje 15 dana zatvora i 14 kaznenih poena.
Beogradska policija uhapsila je Agbabu D. (56) zbog sumnje da je iz prostorija za presvlačenje na Institutu za onkologiju krala novčanike. Osumnjičena je koristeći bolest pacijenata, iz njihovih torbi koje su neobezbedjene stajale u prostorijama za presvlačenje na onkološkom odeljenju, uzimala novčanike. Ona je pratila pacijente koji pripremajući se za onkološki pregled skidaju odeću i ostavljaju je u zajedničkoj prostoriji za presvlačenje. Agbaba D. je iz novčanika uzimala novac i platne kartice, koje je kasnije koristila, dok je novčanike sa ostalim sadržajem bacala u kante za otpatke.
Pripremio: Nikola Miloradović
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.